De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

high tea

High tea: een typisch Britse traditie met heerlijke lekkernijen. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recepten voor een geslaagde high tea. 

340 min (voor)bereidingstijd
Altijd feest! High Tea

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Een high tea is een gezellig alternatief voor een brunch. Met deze drie heerlijke zoetigheden is de high tea al geslaagd. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn lekkere kopjes thee."

Bereidingswijze

1. Topping: Lavendel-theecake

  1. Breng de hangop op smaak met de vanille en de poedersuiker.  

    Je kunt ook zelf hangop maken door 500 g Griekse yoghurt in een theedoek te doen en in een vergiet te leggen. Het duurt ongeveer 24 uur om het vocht te laten uitlekken. 

1. Cake: Lavendel-theecake

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C, boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in met boter en leg er eventueel een velletje bakpapier in. Rasp de citroen. Snijd alvast een partje af voor de garnering. 

  2. Verwarm in een steelpan de melk met de lavendel. Breng het geheel aan de kook, haal van het vuur en laat afkoelen. Giet daarna de melk door een zeef.  

  3. Klop in de kom van de mixer de boter en de suiker crèmig. Meng één-voor-één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Voeg een beetje citroenrasp, yoghurt en de vanille toe.  

  4. Meng en zeef de bloem, bakpoeder en het zout en voeg toe aan de mixer met het eimengsel. Voeg de lavendelmelk beetje bij beetje toe en laat de mixer draaien tot er een egaal beslag ontstaat. Schenk het beslag in het cakeblik. Bak de cake in de oven in circa 45-60 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster. 

    Verdeel de topping over de bovenkant van de lavendelcake. Garneer met een partje citroen en een takje lavendel. 

2. Meringue-dopjes: Eton teacup

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Snijd de citroen doormidden en wrijf de kom en de garde van de mixer in met de citroen, zodat de kom en de garde vetvrij zijn.  

  2. Klop in de mixer de eiwitten schuimig. Voeg dan op de hoogste stand beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stijve pieken. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.  

  3. Spuit toefjes schuim op het bakpapier. Droog de meringues circa 90 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit. Laat de meringues, in de oven met de ovendeur op een kier, afkoelen.  

2. Aardbeiensaus: Eton teacup

  1. Kook het water met de suiker tot een siroop en laat afkoelen. Haal de kroontjes van de aardbeien. Voeg de aardbeien samen met de frambozen en de rode bessen toe aan de suikersiroop en pureer het geheel glad met de staafmixer.   

2. Vanilleroom: Eton teacup

  1. Klop de slagroom met de suiker en de vanille stijf. Schep de slagroom in een spuitzak.  

2. Opmaak: Eton teacup

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en zet de aardbeien op de brede kant neer. Snijd ze kruislings in maar niet helemaal door. Vul de aardbeien met een toefje vanilleroom. 

  2. Spuit een toefje vanilleroom in de theekopjes. Leg de meringue-dopjes met de puntjes naar beneden in de room. Spuit er nog een beetje vanilleroom op. Lepel er een beetje aardbeiensaus overheen. Leg er weer een meringue-dopje op en sluit af met een toef vanilleroom. Garneer met een gevulde room-aardbei en een takje munt.  

3. Aardbeien-frambozenjam: Sponge kisses

  1. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft van de aardbeien samen met de ahornsiroop met een staafmixer of in de blender. Voeg de puree toe aan een kom en roer het chiazaad erdoor.  

  2. Snijd de andere helft van de aardbeien in stukjes en prak de frambozen op een bordje met een vork. Roer de stukjes aardbei en de geprakte frambozen door de aardbeienpuree en laat dit minstens 30 minuten maar het liefst een nacht opstijven in de koelkast.  

3. Sponge cake: Sponge kisses

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Klop de eieren met de suiker in de mixer schuimig en luchtig. Smelt de boter.  

  2. Zeef de bloem en de custardpoeder en spatel door het eimengsel. Meng daarna de gesmolten boter erdoor. Schep het beslag in een spuitzak en spuit 28 rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de cake-rondjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen. 

3. Vanille-slagroom: Sponge kisses

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg en de poedersuiker toe aan de slagroom. Klop de slagroom stijf. Schep in een spuitzak met kartelspuitje.  

3. Opbouw: Sponge kisses

  1. Besmeer de helft van de plakjes sponge cake met een laagje jam. Spuit daar een mooie toef slagroom op. Dek af met de andere helft van de plakjes sponge cake. Bestuif met poedersuiker.  

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker