Tonkatsu-saus
Maak de tonkatsu saus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
Tonkatsu (schnitzel)
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C, boven- en onderwarmte.
Stap 2:
Verhit de olie in een pan en rooster de panko goudbruin. Laat afkoelen op een schaal.
Stap 3:
Snijd het dunne vetrandje aan het vlees een paar keer in met een mes zodat het vlees tijdens het bakken niet opkrult. Prik het vlees een paar keer in om het lekker mals te maken en kruid met zout en peper.
Stap 4:
Leg een stukje plasticfolie op het vlees en sla plat met een deegroller of de achterkant van een koekenpan.
Stap 5:
Haal het vlees door eerst de bloem en vervolgens door een geklutst ei. Leg het vlees in de schaal met panko en druk het goed aan zodat de panko het hele vlees bedekt.
Stap 6:
Leg de schnitzels op een rooster en bak in de oven in circa 20 minuten gaar.
Salade
Snijd de spitskool fijn en meng met het sap van de citroen en het zout.
Opbouw
Stap 1:
Besmeer twee sneetjes brood met boter en met mosterd. Beleg deze sneetjes met koolsalade en drizzle hierover een lepel tonkatsu-saus.
Stap 2:
Besmeer de twee andere sneetjes met elk een lepel tonkatsu-saus.
Stap 3:
Leg de schnitzels bovenop de koolsalade en leg het sneetje met de tonkatsu-saus hier bovenop.
Stap 4:
Druk de twee sandwiches even goed aan en zet ze eventueel een beetje onder druk tussen twee borden. Of pak ze even strak in plasticfolie.
Stap 5:
Snijd de korsten er rondom af en snijd elke sandwich in twee rechte lange stukken. Serveer de overgebleven tonkatsu-saus er apart bij.
0 reacties