De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Katsu sando

Dit trendy broodje kom je steeds vaker tegen. Wij begrijpen wel waarom. Probeer het nu thuis zelf met dit recept. 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Katsu sando

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Katsu sando is heerlijk! De crispy buitenkant van de tonkatsu (schnitzel) gaat perfect samen met het zachte Japanse melk brood."

Bereidingswijze

Tonkatsusaus

  1. Maak de tonkatsu saus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. 

Tonkatsu

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, boven- en onderwarmte. Verhit de olie in een pan en rooster de panko goudbruin. Laat afkoelen op een schaal. 

  2. Snijd het dunne vetrandje aan het vlees een paar keer in met een mes zodat het vlees tijdens het bakken niet opkrult. Prik het vlees een paar keer in om het lekker mals te maken en kruid met zout en peper.

  3. Leg een stukje plasticfolie op het vlees en sla plat met een deegroller of de achterkant van een koekenpan. Haal het vlees door eerst de bloem en vervolgens door een geklutst ei. Leg het vlees in de schaal met panko en druk het goed aan zodat de panko het hele vlees bedekt. 

  4. Leg de schnitzels op een rooster en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. 

Katsu sando

  1. Snijd de spitskool fijn en meng met het sap van de citroen en het zout.  

  2. Besmeer twee sneetjes brood met boter en met mosterd. Beleg deze sneetjes met koolsalade en drizzle hierover een lepel tonkatsusaus. 

  3. Besmeer de twee andere sneetjes met elk een lepel tonkatsusaus. 

  4. Leg de schnitzels bovenop de koolsalade en leg het sneetje met de tonkatsusaus hier bovenop. 

  5. Druk de twee sandwiches even goed aan en zet ze eventueel een beetje onder druk tussen twee borden. Of pak ze even strak in plasticfolie. 

  6. Snijd de korsten er rondom af en snijd elke sandwich in twee rechte lange stukken. Serveer de overgebleven tonkatsusaus er apart bij. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.