Biefstuk met paprikasaus en Parmaham

42
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Pureer de geroosterde paprika met 1 teentje knoflook en 2 el olie met de staafmixer in een hoge kom. Verhit 1 eetlepel van de olie in een hapjespan en bak de plakken ham knapperig uit.

Leg de hete plakjes vanuit de plank op een bord met een spatel eronder. Breek elk plakje ham in 3 stukjes. Bak 4 uitgeperste teentjes knoflook heel kort. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de groente telkens al omscheppend slinken. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Bestrijk de biefstukken met de rest van de olie en bestrooi met eventueel zout en peper naar smaak. Gril de biefstukken in de hete grillpan in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen naar wens rood of rosé. Laat de biefstukken afgedekt 5 minuten rusten.

Verwarm de spinazie al omscheppend op een hoog vuur. Giet paprikasaus over het bord heen en leg de spinazie erbovenop. Snijd het vlees in plakjes, leg ze op de spinazie. Garneer met de pijnboompitten, de hamchips en in stukjes gescheurde blaadjes basilicum.

Tip: Lekker met Pommes Duchesse en geroosterde pompoen.

Kindertip: Serveer voor de kleine gasten met in plakjes gesneden cherrytomaat, pijnboompitten en de hamchips.

Ingredienten

4
Personen

Voor de biefstuk met paprikasaus en Parmaham

  • 2 el pijnboompitten
  • 175 g geroosterde rode paprika’s (pot)
  • 5 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • 4 plakken Parmaham
  • 400 g bladspinazie
  • 4 Plus Blonde d’Aquitaine biefstukken (Beter Leven), op kamertemperatuur
  • 1 takje biologische basilicum

Extra nodig

  • spatel
  • keukenpapier
  • staafmixer
  • grillpan
Geef je waardering
42