Zalmburgers
Snijd de zalm in stukken en zet afgedekt een kwartiertje in de diepvries. Maal de ijskoude zalmstukken in de keukenmachine tot gehakt (geen puree). Pel en snijd ¼ van de ui fijn en de rest in ringen. Meng het zalmgehakt met de fijngesneden ui, 1-2 theelepels citroenrasp, een scheutje citroensap, een drupje olijfolie, zeezout en peper. Vorm er 4 hamburgers van. Leg ze tot gebruik in de koelkast.
Spinaziepesto
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Pluk, was en droog de spinazie. Pel de knoflook. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine een handvol spinazie, Parmezaanse kaas, de knoflook, 80 ml olijfolie, 1-2 theelepels citroenrasp en het sap van een halve citroen grof. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Maak de overige spinazie en rode uienringen aan met een scheutje olie en citroensap, zout en peper. Verhit een grillpan of -plaat en rooster de zalmburgers om en om in 4-5 minuten per kant goudbruin en medium gaar.
Pel en snijd de avocado in plakken. Snijd de broodjes open. Beleg ze met spinaziesalade, avocado, een zalmburger en lepel er wat van de pesto op.
0 reacties