Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Ovengerecht

  • 250 g sjalotten
  • 500 g voorgekookte krielaardappelen
  • 2-3 appels (elstar)
  • 1-2 tenen knoflook
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • 4 (scharrel)braadworsten
  • neutrale olijfolie
  • grof zeezout en peper

Salade

  • 2-3 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 1/2 bos radijzen
  • 1 bosje bieslook
  • 1 citroen
  • 125 ml crème fraîche of zure room
  • peper

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 220˚C of hoe hoog jouw oven gaat.

2. Halveer, pel en snijd de sjalotten in partjes. Halveer de krielaardappels. Snijd 2 of 3 appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Scheur de rozemarijntakken. Pel en snijd de knoflook in stukken. Doe alles bij elkaar in een ovenschaal. Zorg dat de ovenschaal groot genoeg is zodat alles in 1 laag ligt.

3. Snijd de worst in schuine stukken en voeg toe aan de ovenschaal. Meng met een scheut olijfolie, zout en peper in een ovenschaal. Bak 15-20 minuten in de oven.

4. Halveer de witlofstronkjes en haal de blaadjes los en doe in een grote schaal.

5. Snijd een appel in dunne plakjes. Doe bij de witlof in de schaal. Besprenkel met citroensap en doe de crème fraîche of zure room erbij.

6. Snijd de radijzen in partjes of plakjes. Snijd de bieslook. Meng de radijzen, bieslook, crème fraîche, zout en peper met de witlof en appel.

7. Schep het ovengerecht op de borden, draai er nog een klein beetje peper overheen en geef de salade erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    Geef je waardering

    107
    Braadworst met appel, sjalot en rozemarijn
    Braadworst met appel, sjalot en rozemarijn