De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

braadworst met appel, sjalot en rozemarijn

Yes, het is weer tijd voor een AVG'tje! Deze keer met een salade van witlof en een sappige braadworst.

30 MIN
Braadworst met appel, sjalot en rozemarijn

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220˚C of hoe hoog jouw oven gaat.

2. Halveer, pel en snijd de sjalotten in partjes. Halveer de krielaardappels. Snijd 2 of 3 appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Scheur de rozemarijntakken. Pel en snijd de knoflook in stukken. Doe alles bij elkaar in een ovenschaal. Zorg dat de ovenschaal groot genoeg is zodat alles in 1 laag ligt.

3. Snijd de worst in schuine stukken en voeg toe aan de ovenschaal. Meng met een scheut olijfolie, zout en peper in een ovenschaal. Bak 15-20 minuten in de oven.

4. Halveer de witlofstronkjes en haal de blaadjes los en doe in een grote schaal.

5. Snijd een appel in dunne plakjes. Doe bij de witlof in de schaal. Besprenkel met citroensap en doe de crème fraîche of zure room erbij.

6. Snijd de radijzen in partjes of plakjes. Snijd de bieslook. Meng de radijzen, bieslook, crème fraîche, zout en peper met de witlof en appel.

7. Schep het ovengerecht op de borden, draai er nog een klein beetje peper overheen en geef de salade erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Ook lekker