De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gnocchi met gehaktballen in tomatensaus

Gnocchi zie je steeds vaker op de eettafel verschijnen. Jet van Nieuwkerk maakt een makkelijk recept in het programma Lekker Snel!.  

30 min voorbereidingstijd
gnocci

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“In mijn gehaktballen doe ik graag gedroogd eekhoorntjesbrood. Dat geeft namelijk een extra diepte que smaak. Vaak maak ik een grote hoeveelheid in één keer en de rest vries ik in. Superhandig!”

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kommetje met water en laat 5 minuten wellen. Knijp daarna uit en hak fijn.

  2. Ris de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze fijn. 

  3. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de Italiaanse kruiden, de porcini en peper en zout toe. 

  4. Rasp wat Parmezaanse boven de kom en kneed vervolgens alle ingrediënten door het gehakt heen. Vorm kleine gehaktballetjes van het gehakt.  

  5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes 2-3 minuten rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even opzij tot gebruik.

  6. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. 

  7. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook. 

  8. Voeg de tomaten en de courgette toe aan de pan en schenk ook de passata erbij. Roer de rest van de Italiaanse kruiden door de saus heen. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Roer de gnocchi door de tomatensaus heen en leg ook de gehaktballetjes in de saus. Laat 10 minuten sudderen met een deksel op de pan totdat de gnocchi en de gehaktballetjes gaar zijn. 

  10. Verdeel de gnocchi en gehaktballen in tomatensaus over de borden. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Simpel om te maken , heb alleen zonder het brood gemaakt. Met 4 personen gegeten en het smaakte ons allen prima. Zeker een aanrader om te maken.
Chris Vijge
21-11-2023

Ook lekker