‘Chicken parmesan’ is ontstaan rond 1950 in Noord-Oost Amerika. Daar werd het gerecht populair onder Italiaanse immigranten. Niet echt traditioneel Italiaans dus, maar wél erg lekker. 

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • el olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 375 ml kookroom
  • 250 gr grote schelpenpasta
  • 135 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Breng de kipdijfilets op smaak met peper en zout. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

Verhit 1½ el olijfolie in een kookpan en bak hierin de ui glazig. Pers de knoflook en voeg samen met de champignons toe en laat nog twee minuten meebakken.

Voeg de kippenbouillon, 250 ml van de kookroom en een snuf peper en zout toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen totdat de pasta beetgaar is. Roer regelmatig om.

Roer de Parmezaanse kaas door de pasta totdat het smelt en haal de pan van het vuur. Houd nog wat kaas over voor de garnering. Als je de saus te dik vindt, kun je wat van het overgebleven kookroom erdoor mengen.

 Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd de kipdijfilets in repen en verdeel over de pasta.

Garneer met de peterselie en extra Parmezaanse kaas.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

627
Chicken parmesan pasta
Chicken parmesan