De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chicken parmesan pasta

Chicken parmesan pasta is een pasta-gerecht met kip, een romige champignonsaus en lekker veel kaas. Echt comfort food!

25 min kooktijd
Chicken parmesan pasta

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

‘Chicken parmesan’ is ontstaan rond 1950 in Noord-Oost Amerika. Daar werd het gerecht populair onder Italiaanse immigranten. Niet echt traditioneel Italiaans dus, maar wél erg lekker. 

Bereidingswijze

Chicken parmesan pasta

  1. Breng de kipdijfilets op smaak met peper en zout. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

  2. Verhit 1½ el olijfolie in een kookpan en bak hierin de ui glazig. Pers de knoflook en voeg samen met de champignons toe en laat nog twee minuten meebakken.

  3. Voeg de kippenbouillon, 250 ml van de kookroom en een snuf peper en zout toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen totdat de pasta beetgaar is. Roer regelmatig om.

  4. Roer de Parmezaanse kaas door de pasta totdat het smelt en haal de pan van het vuur. Houd nog wat kaas over voor de garnering. Als je de saus te dik vindt, kun je wat van het overgebleven kookroom erdoor mengen. 

  5. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd de kipdijfilets in repen en verdeel over de pasta

  6. Garneer met de peterselie en extra Parmezaanse kaas.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker