De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chicken parmesan pasta

Chicken parmesan pasta met romige champignonsaus

25 MIN
Chicken parmesan pasta

Een recept van

‘Chicken parmesan’ is ontstaan rond 1950 in Noord-Oost Amerika. Daar werd het gerecht populair onder Italiaanse immigranten. Niet echt traditioneel Italiaans dus, maar wél erg lekker. 

Bereidingswijze

Breng de kipdijfilets op smaak met peper en zout. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

Verhit 1½ el olijfolie in een kookpan en bak hierin de ui glazig. Pers de knoflook en voeg samen met de champignons toe en laat nog twee minuten meebakken.

Voeg de kippenbouillon, 250 ml van de kookroom en een snuf peper en zout toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen totdat de pasta beetgaar is. Roer regelmatig om.

Roer de Parmezaanse kaas door de pasta totdat het smelt en haal de pan van het vuur. Houd nog wat kaas over voor de garnering. Als je de saus te dik vindt, kun je wat van het overgebleven kookroom erdoor mengen.

 Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd de kipdijfilets in repen en verdeel over de pasta.

Garneer met de peterselie en extra Parmezaanse kaas.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker