De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastinaaksoep

Pastinaaksoep maken? Deze verrukkelijke pastinaaksoep is makkelijk te maken, staat zo op tafel en krijgt een extra bijzondere twist door onze eigen 24Kitchen-chef Miljuschka. Heerlijk! 

75 MIN
Snel met Miljuschka: Frisse start Pastinaaksoep van Miljuschka

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Mijn recept is lekker, snel, makkelijk en gezond. Deze soep met geroosterde pastinaak wil je gewoon proberen. Mijn extra toevoeging van paprika-venkelolie weet je zeker dat je dit recept veel vaker op tafel wil zetten.

Bereidingswijze

Pastinaaksoep

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de ui in vieren. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de knoflook in plakjes.

  3. Doe de pastinaak en ui in een grote braadslede met de olie, kaneel, gember en tijm en meng goed door. Rooster voor 30-35 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Schep halverwege de oventijd om. 

  4. Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de bleekselderij en knoflook op middelhoog vuur. Doe geroosterde pastinaak en ui in de soeppan en voeg daarna het water toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de soep 20 minuten koken.

  5. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. 

Paprika-venkelolie

  1. Verhit de olijfolie in een kleine pan. Voeg het paprikapoeder en het venkelzaad toe aan de pan. Laat 2-3 minuten trekken en daarna afkoelen. 

  2. Verdeel de soep over de kommen en maak af met de paprika-venkelolie. Garneer met wat extra tijmblaadjes. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Hoe smaakt pastinaaksoep?

Pastinaak is van zichzelf een beetje zoetig van smaak. Een beetje vergelijkbaar met de smaak van wortel. Dus die zoetige smaak zal ook zeker terugkomen in je pastinaaksoep. Miljuschka: "Tijm, paprikapoeder en venkel zijn smaken die perfect passen bij de smaak van deze witte wortel."

miljuschka tip

Wat is lekker bij pastinaaksoep?

Een zelfgemaakt broodje is het perfecte bijgerecht voor bij je huisgemaakte pastinaaksoep. Broodjes bakken kan nogal een uitdaging zijn. Maar voor dit recept heb je slechts 2 ingrediënten nodig en een pan. Het ideale bijgerecht.

brood bakken 2 ingredienten

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker