Heerlijk! Een kom verse pastinaaksoep met tijm, appel en geroosterde amandelen. Zin in wat anders dan de standaard soepjes? Dit recept voor romige pastinaaksoep is makkelijk te maken, staat zo op tafel en krijgt een extra bijzondere twist door de appelstroop. 

Ingredienten

10
Personen

Pastinaaksoep

  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 tl zout
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 12 pastinaken
  • 6 wortels
  • 3 appels (Goudrenetten)
  • 4 l groentebouillon
  • 4 el appelstroop
  • 2 el amandelen

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stap 1:

Pel en snipper de uien. Pel en snij de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.

Stap 2:

Maak de pastinaken en wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Maak de appels schoon, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.

Stap 3:

Zet een grote soeppan op het vuur. Laat de boter met olijfolie erin smelten.

Stap 4:

Doe de uien, knoflook, tijm en zout erbij. Bak 10 minuten.

Stap 5:

Dan gaan de pastinaak, wortel en appel erbij en laat deze even 8 minuten bakken.

Stap 6:

Giet de warme groentebouillon erop. Kook 20 minuten.

Stap 7:

Hak de amandelen grof. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen lichtbruin.

Stap 8:

Pureer de soep.

Pastinaaksoep serveren:

Serveer de pastinaaksoep met appelstroop en nootjes erbovenop.

Is de appelstroop te hard? Maak het dan een beetje vloeibaar met water in een pannetje op zacht vuur.

Geef je waardering

749
Pastinaaksoep