Pastinaaksoep
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de ui in vieren. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de knoflook in plakjes.
-
Doe de pastinaak en ui in een grote braadslede met de olie, kaneel, gember en tijm en meng goed door. Rooster voor 30-35 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Schep halverwege de oventijd om.
-
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de bleekselderij en knoflook op middelhoog vuur. Doe geroosterde pastinaak en ui in de soeppan en voeg daarna het water toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de soep 20 minuten koken.
-
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Paprika-venkelolie
-
Verhit de olijfolie in een kleine pan. Voeg het paprikapoeder en het venkelzaad toe aan de pan. Laat 2-3 minuten trekken en daarna afkoelen.
-
Verdeel de soep over de kommen en maak af met de paprika-venkelolie. Garneer met wat extra tijmblaadjes.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
Meld je aan en praat mee