Pastinaaksoep

97
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snij de knoflook fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Maak de pastinaken en wortelen schoon en snijd ze in blokjes.
  • Maak de appels schoon, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Zet een grote soeppan op het vuur. Laat de boter met olijfolie erin smelten.
  • Doe de uien, knoflook, tijm en zout erbij. Bak 10 minuten.
  • Dan gaan de pastinaak, wortel en appel erbij en laat deze even 8 minuten bakken.
  • Giet de warme groentebouillon erop.
  • Kook 20 minuten.
  • Hak de amandelen grof.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen lichtbruin.
  • Pureer de soep.
  • Serveer met appelstroop en nootjes erbovenop. Is de appelstroop te hard? Maak het dan een beetje vloeibaar met water in een pannetje op zacht vuur.

Ingredienten

10
Personen

Pastinaaksoep

  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 tl zout
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 12 pastinaken
  • 6 wortels
  • 3 appels (Goudrenetten)
  • 4 l groentebouillon
  • 4 el appelstroop
  • 2 el amandelen
Geef je waardering
97