Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200˚C.
-
Scheur de ciabatta in stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Bak voor 10 minuten in de oven.
-
Snijd de paprika in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in grove plakjes. Pel en snijd de rode uien in partjes.
-
Meng de paprika, knoflook en rode ui met een scheut olijfolie, zout en peper op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 10 minuten in de oven.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de witte-wijnazijn met 100 ml olijfolie in een grote kom. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng door. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de tomaten in blokjes en schep met de kappertjes door de parmezaan-dressing.
-
Doe driekwart van de bos basilicum met 150 ml olijfolie, zout en peper in de kom van de staafmixer. Pureer tot een olie. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de geroosterde paprika, ui en brood toe aan de kom met de tomaten. Voeg ook de olijven toe en meng door.
-
Verdeel de panzanella over de borden. Verdeel de burrata. Garneer de borden met de overige basilicumblaadjes. Besprenkel de basilicumolie er overheen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties