1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Scheur de ciabatta in stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Zet 10 minuten in de oven.
2. Snijd de paprika in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in grove plakjes. Pel en snijd de rode uien in partjes. Meng de paprika, knoflook en rode ui met een scheut olijfolie, zout en peper op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Plaats 10 minuten in de oven.
3. Klop, in een grote kom, een dressing van de azijn en circa 100 ml olijfolie (vervang evt. de helft van de olijfolie door de olie van de taggiasche olijven). Breng op smaak met zout en peper. Rasp de Parmezaanse kaas boven de kom en roer door de dressing.
4. Snijd de tomaten in stukken en schep met de kappertjes door de dressing.
5. Doe driekwart van de basilicum met 150 ml olijfolie, zout en peper in de kom van de staafmixer. Pureer tot een olie. Optioneel voor een langer groenblijvende olie: Blancheer de basilicumblaadjes 10 seconden in kokend water. Doe direct over in een kom met ijswater. Laat uitlekken op keukenpapier. Pureer vervolgens met de olijfolie, zout en peper.
6. Meng de geroosterde groenten, het brood en de olijven met de tomaten in de kom. Schep op de borden. Leg de burrata erop. Bestrooi met de overige basilicumblaadjes, peper en grof zeezout. Druppel de basilicumolie er overheen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee