De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

panzanella met basilicumolie en burrata

Panzanella, ook wel Italiaanse broodsalade, is het perfecte recept om van je oude brood af te komen. Een frisse maaltijdsalade die perfect is voor een zomerse lunch of picknick.

30 min (voor)bereidingstijd
Panzanella met basilicumolie en burrata

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Panzanella is een voorbeeld waarom ik zo houd van de Italiaanse keuken. Ze weten altijd van de de meest simpele dingen iets vreselijk lekker te maken. Dit recept is mijn aanrader voor deze zomer."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

  2. Scheur de ciabatta in stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Bak voor 10 minuten in de oven.

  3. Snijd de paprika in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in grove plakjes. Pel en snijd de rode uien in partjes.

  4. Meng de paprika, knoflook en rode ui met een scheut olijfolie, zout en peper op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 10 minuten in de oven.

  5. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de witte-wijnazijn met 100 ml olijfolie in een grote kom. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Snijd de tomaten in blokjes en schep met de kappertjes door de parmezaan-dressing.

  7. Doe driekwart van de bos basilicum met 150 ml olijfolie, zout en peper in de kom van de staafmixer. Pureer tot een olie. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Voeg de geroosterde paprika, ui en brood toe aan de kom met de tomaten. Voeg ook de olijven toe en meng door.

  9. Verdeel de panzanella over de borden. Verdeel de burrata. Garneer de borden met de overige basilicumblaadjes. Besprenkel de basilicumolie er overheen.  

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Welke dressing voor panzanella?

“Een simpele basilicum-olie is de perfecte dressing voor panzanella. Als je mijn stappen volgt dan is je basilicum-olie langer houdbaar.

  1. Pluk de blaadjes van een bos basilicum.
  2. Blancheer de basilicumblaadjes voor 10 seonden.
  3. Laat afkoelen in een kom met ijswater.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Pureer met 150 ml olijfolie en breng op smaak met zout en peper.”
basilicumolie

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker