Is het een poffertje? Een koekje? Toch een cakeje? Deze Portugeesjes zijn in ieder geval erg lekker en simpel om te maken. Bakker Jan deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 mespunt zout
  • 180 g boter
  • 210 g witte basterdsuiker
  • 145 g bloem
  • 1/2 citroen

Extra nodig

  • muffintray

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 180°C

Stap 2:
Smelt de boter au-bain-marie. Rasp de citroen. Roer de basterdsuiker met de eieren en de rasp van de citroen door elkaar (niet opkloppen). Meng de gesmolten boter erdoor en daarna de bloem. Schep het beslag in muffintray.

Stap 3:
Bak de Portugeesjes in de oven in circa 20 -25 minuten goudbruin en gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

 

Geef je waardering

5
Portugeesjes
Portugeesjes (verticaal)