De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

portugeesjes

Is het een poffertje? Een koekje? Toch een cakeje? Deze Portugeesjes zijn in ieder geval erg lekker en simpel om te maken. Bakker Jan deelt zijn recept.

20 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Portugeesjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Is het een poffertje? Een koekje? Toch een cakeje? Deze Portugeesjes zijn in ieder geval erg lekker en simpel om te maken. Bakker Jan deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Stap 1:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 180°C

Stap 2:
Smelt de boter au-bain-marie. Rasp de citroen. Roer de basterdsuiker met de eieren en de rasp van de citroen door elkaar (niet opkloppen). Meng de gesmolten boter erdoor en daarna de bloem. Schep het beslag in muffintray.

Stap 3:
Bak de Portugeesjes in de oven in circa 20 -25 minuten goudbruin en gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker