Bereiding
Verwarm de oven op 170 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Snijd de peer in dunne plakken. Laat de spelt in een ruime kom met kokend water en een beetje zout wellen.
Verwarm voor de kaassaus de melk met de witte wijn in een sauspan en laat de gorgonzola erin smelten. Roer goed door en breng op smaak met versgemalen peper. Giet de spelt af en roer door de kaassaus. Kook dit samen op laag vuur nog 5 minuten.
Verdeel de pompoenpitten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een beetje olie. Pof de pompoenpitten 5 minuten in de oven knapperig.
Pel en snipper de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van 3 takjes salie en snijd in dunne reepjes. Rasp de pastinaak en meng in een kom met de knoflook, olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Bedek de bodem van een ovenschaal met plakjes biet en leg daarop de plakjes peer. Verdeel de pastinaak erover. Herhaal dit tot alle plakjes op zijn en eindig met een laag kaassaus met spelt. Verdeel de pompoenpitten over de schotel. Gratineer de schotel circa 20 minuten in de oven tot de groente warm en gaar zijn.
Serveren
Serveer de ovenschotel met wat blaadjes salie en besprenkel met olijfolie.
Meld je aan en praat mee