De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.

15 MIN
15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Wokschotel
Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog. Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten. Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.

Knoflookgamba’s
Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie op een teppanyaki plaat of in een koekenpan. Fruit de knoflook circa 3 minuten. Bak de gamba’s om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.

Serveer
Serveer de garnalen op de wokschotel en bestrooi met de gebakken uitjes en de cashewnootjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker