De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

Bereidingswijze

Wokschotel
Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog. Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten. Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.

Knoflookgamba’s
Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie op een teppanyaki plaat of in een koekenpan. Fruit de knoflook circa 3 minuten. Bak de gamba’s om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.

Serveer
Serveer de garnalen op de wokschotel en bestrooi met de gebakken uitjes en de cashewnootjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.