Ketchup

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de bleekselderij grof.
Verhit een scheut olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en tomaten circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, suiker, en een beetje zout en azijn toe. Voeg nog een scheutje water toe, roer goed door en laat circa 10 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde ketchup. Laat de ketchup iets afkoelen. Schenk de ketchup in een fles of gesteriliseerde afsluitbare pot.

Ingredienten

1
Porties

Ketchup

  • 4 oude tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 snufje cayennepeper
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el witte wijnazijn

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
2