De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ketchup

Ketchup, je kunt het natuurlijk kant-en-klaar kopen. Wel lekker makkelijk, maar leuker (én lekkerder en overigens ook beter voor je) is het om het zelf te maken. Met dit recept voor ketchup is het zo gepiept. Eigenlijk ben je niet veel langer bezig dan naar de winkel lopen.

15 min kooktijd
Ketchup

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de bleekselderij grof.
Verhit een scheut olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en tomaten circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, suiker, en een beetje zout en azijn toe. Voeg nog een scheutje water toe, roer goed door en laat circa 10 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde ketchup. Laat de ketchup iets afkoelen. Schenk de ketchup in een fles of gesteriliseerde afsluitbare pot.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker