De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph’s ultieme oliebollen

Oud & nieuw draait stiekem om oliebollen eten. Maar heb je ze ooit zelf gemaakt? Probeer anders Rudolph’s ultieme oliebollen. Enorm lekker en supermakkelijk zelf te maken. Zo ga je knallend het nieuwe jaar in.

Rudolph’s ultieme oliebollen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Oud & nieuw draait stiekem om oliebollen eten. Maar heb je ze ooit zelf gemaakt? Probeer anders Rudolph’s ultieme oliebollen. Enorm lekker en supermakkelijk zelf te maken. Zo ga je knallend het nieuwe jaar in.

Bereidingswijze

Wel de rozijnen, krenten en kersen circa 30 minuten in warm water. Smelt de boter. 

Verwarm de melk tot lauwwarm los de gist hierin op en roer het ei en de niet al te warme boter erdoor. 

Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuil in het midden. Giet hierin het lauwe melkmengsel. Meng vanuit het midden alles door elkaar tot een beslag en voeg dan pas het zout toe. Meng tot je een klontvrij beslag hebt. 

Schil en rasp de gember. Meng de uitgelekte rozijnen, krenten, kersen en de gember door het beslag.  

Dek het af met plasticfolie en laat het beslag circa 30-45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Het volume van het beslag zal door het rijzen verdubbelen dus zorg voor een kom die groot genoeg is.  

Verhit verse olie in een frituurpan tot 170 °C. Schep met een natte ijslepel de oliebollen in de hete olie en bak een paar tegelijk in ongeveer 6 minuten rondom gaar.  

Laat de oliebollen even uitlekken op keukenpapier en bestuif ze voor het serveren met poedersuiker. 

TIP van Rudolph:  Je kunt de gedroogde kersen ook vervangen door ander gedroogd fruit zoals cranberries of abrikozen. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Iedereen vond het lekkerder dan de voorheen gemaakte oliebollen
L L. Haaf
01-01-2024

Ook lekker