Wel de rozijnen, krenten en kersen circa 30 minuten in warm water. Smelt de boter.
Verwarm de melk tot lauwwarm los de gist hierin op en roer het ei en de niet al te warme boter erdoor.
Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuil in het midden. Giet hierin het lauwe melkmengsel. Meng vanuit het midden alles door elkaar tot een beslag en voeg dan pas het zout toe. Meng tot je een klontvrij beslag hebt.
Schil en rasp de gember. Meng de uitgelekte rozijnen, krenten, kersen en de gember door het beslag.
Dek het af met plasticfolie en laat het beslag circa 30-45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Het volume van het beslag zal door het rijzen verdubbelen dus zorg voor een kom die groot genoeg is.
Verhit verse olie in een frituurpan tot 170 °C. Schep met een natte ijslepel de oliebollen in de hete olie en bak een paar tegelijk in ongeveer 6 minuten rondom gaar.
Laat de oliebollen even uitlekken op keukenpapier en bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.
TIP van Rudolph: Je kunt de gedroogde kersen ook vervangen door ander gedroogd fruit zoals cranberries of abrikozen.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
1 reactie