Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 400 g winterpeen
  • 400 g courgette
  • 100 g half-gedroogde tomaatjes (op olie)

Walnotenpesto

  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 teen knoflook
  • 70 g gepelde walnoten
  • 100 g Parmezaanse kaas of Pecorino Romano
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 1 citroen
  • kappertjes

Extra nodig

  • spiralizer, groenteslijper of mandoline
  • staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Draai of snijd de groenten tot slierten wortelspaghetti en "courghetti". Pluk en hak de peterselie grof. Pel en snijd de knoflook grof. Rasp de kaas. 

Pureer met een staafmixer de peterselie, knoflook, kappertjes en walnoten grof, schenk er beetje bij beetje de olijfolie extra vergine bij tot er een grove pasta ontstaat. Roer de helft van de geraspte kaas door de pesto. Breng de pesto op smaak met zout, peper, citroenrasp en eventueel een scheutje citroensap.

Blancheer de groenten beetgaar in kokend water. Laat uitlekken en schep de pesto en half gedroogde tomaatjes erdoor.

Serveren

  • Schep de spaghetti op een grote schaal of borden en bestrooi met wat extra geraspte of flinters Parmezaanse kaas of Pecorino Romano en evt. wat achtergehouden peterselie.

Tip: Wil je niet alleen maar groentepasta eten, maar wel wat minder koolhydraten? Kook de helft minder pasta dan normaal en vervang de andere helft door groenten. En neem bijvoorbeeld speltpasta of volkorenpasta.

Geef je waardering

192
Wortel- en courgette-spaghetti met walnoten-peterseliepesto