1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
2. Snijd de chilipepers en gember grof, pel de knoflook en maal samen met de kristalsuiker, vissaus, 1 tl zout en 3 el olie fijn in de blender of met een staafmixer.
3. Snijd de vis in blokjes van ca. 2x2 cm en meng met de marinade. Laat marineren terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
4. Zet een zeef klaar boven een mengkom. Snijd de komkommer in dunne plakjes met de mandoline en bestrooi met een flinke snuf zout. Masseer het zout in de komkommer en laat ca. 10 minuten staan in de zeef.
5. Pluk de blaadjes van de basilicum en zet apart.
6. Verhit 2 eetlepels neutrale olie in een koekenpan op middelhoog. Haal de vis uit de marinade en bewaar de extra marinade. Doe de vis in de pan en laat circa 2 minuten ongestoord in de pan liggen zodat de onderkant mooi bruin wordt.
7. Kook ondertussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
8. Keer de vis en bak nog 1 minuut tot hij van binnen gaar is. Voeg alle basilicum toe. Roer door tot de basilicum is geslonken. Haal alles uit de pan en zet apart.
9. Doe de overgebleven marinade in de pan en verhit 2 minuten tot iets ingedikt. Doe de noodles erbij. Maak de komkommer aan met de rijstazijn.
10.Verdeel de noedels, vis en komkommer over vier kommen.
Tip: keer de vis tijdens het bakken niet te vaak, want dan blijft de vis plakken en maak je hem kapot.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties