De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gerookte makreel met haricots verts en granaatappel

Een verse salade met haricots verts, gerookte makreel en knapperige croutons van ciabatta.

30 MIN
Gerookte makreel met haricots verts en granaatappel
Hugo Kennis

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C.

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en blancheer ze 4 min in kokend water met zout. Giet af en spoel kort onder koud stromend water.

Scheur of snij de ciabatta in stukken en besprenkel met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Rooster het brood in de oven circa 5 minuten tot knapperige croutons. 

Hak de helft van de peterselie, basilicum en bieslook fijn. Meng de kruiden in een kom met de azijn en de honing. Klop er nu beetje bij beetje een paar eetlepels olijfolie door tot een dressing ontstaat. 

Pluk de gerookte makreel. Snij de appel met schil in mooie dunnen plakjes. Halveer de granaatappel en klop de pitjes eruit. Meng de haricots verts met de appel en de croutons door de dressing en schep op een bord.

Serveren

Verdeel de gerookte makreel en granaatappelpitjes over de salade en garneer met wat verse kruiden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker