Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C.
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en blancheer ze 4 min in kokend water met zout. Giet af en spoel kort onder koud stromend water.
Scheur of snij de ciabatta in stukken en besprenkel met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Rooster het brood in de oven circa 5 minuten tot knapperige croutons.
Hak de helft van de peterselie, basilicum en bieslook fijn. Meng de kruiden in een kom met de azijn en de honing. Klop er nu beetje bij beetje een paar eetlepels olijfolie door tot een dressing ontstaat.
Pluk de gerookte makreel. Snij de appel met schil in mooie dunnen plakjes. Halveer de granaatappel en klop de pitjes eruit. Meng de haricots verts met de appel en de croutons door de dressing en schep op een bord.
Serveren
Verdeel de gerookte makreel en granaatappelpitjes over de salade en garneer met wat verse kruiden.
0 reacties