Viskoekjes voorbereiden
Snijd de witvis, inktvis en garnalen in kleine blokjes. Vermaal de gesneden vissoorten samen met het ei, de rode currypasta, suiker en nam pla in de foodprocessor tot een gladde pasta. Snijd het limoenblad in zeer fijne reepjes en de kousenband in zeer kleine stukjes. Meng de vispasta met de gesneden limoenblad en kousenband.
Komkommer-pindadip
Kook de suiker en water kort op om de suiker op te lossen. Laat dit afkoelen. Snijd de komkommer in zeer kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en hak de pinda’s fijn. Meng dit met het suikerwater, nam pla en azijn.
Viskoekjes bakken
Verhit de wok met een ruime hoeveelheid zonnebloemolie tot 160 °C om de viskoekjes in te bakken. Vorm de viskoekjes in de hand. Smeer je handen in met olie om plakken te voorkomen. Bak de viskoekjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
Serveer de viskoekjes met de komkommer-pindadip.
Tip van oma Busaba:
Ook lekker met wat sweet chilisaus.
0 reacties