De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

thaise viskoekjes

Heb je zin in een lekker hapje ? Dan moet je zeker dit recept van Oma Busaba uitproberen. Deze Thaise viskoekjes, of Thod man pla, zijn heerlijk. 

30 min voorbereidingstijd
viskoekjes.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Heb je zin in een lekker hapje? Dan moet je zeker dit recept van Oma Busaba uitproberen. Deze Thaise viskoekjes, of Thod man pla, zijn heerlijk. 

Bereidingswijze

Viskoekjes voorbereiden 
Snijd de witvis, inktvis en garnalen in kleine blokjes. Vermaal de gesneden vissoorten samen met het ei, de rode currypasta, suiker en nam pla in de foodprocessor tot een gladde pasta. Snijd het limoenblad in zeer fijne reepjes en de kousenband in zeer kleine stukjes. Meng de vispasta met de gesneden limoenblad en kousenband.  

Komkommer-pindadip 
Kook de suiker en water kort op om de suiker op te lossen. Laat dit afkoelen. Snijd de komkommer in zeer kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en hak de pinda’s fijn. Meng dit met het suikerwater, nam pla en azijn.  

Viskoekjes bakken 
Verhit de wok met een ruime hoeveelheid zonnebloemolie tot 160 °C om de viskoekjes in te bakken. Vorm de viskoekjes in de hand. Smeer je handen in met olie om plakken te voorkomen. Bak de viskoekjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.  

Serveer de viskoekjes met de komkommer-pindadip. 

Tip van oma Busaba: 
Ook lekker met wat sweet chilisaus.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker