Heb je zin in een lekker hapje? Dan moet je zeker dit recept van Oma Busaba uitproberen. Deze Thaise viskoekjes, of Thod man pla, zijn heerlijk. 

Danny Jansen

Ingredienten

20
Porties

Viskoekjes

  • 500 g witvis (bijvoorbeeld wijting of dorade)
  • 100 g inktvis (sepia)
  • 50 g gepelde garnalen
  • 1 ei
  • 2 el rode currypasta
  • 1 el suiker
  • 1 el nam pla (vissaus)
  • 10 limoenblaadjes
  • 5 stuks kouseband
  • 1 l zonnebloemolie om in te frituren

Komkommer-pindadip

  • 40 g suiker
  • 20 ml water
  • 30 g komkommer
  • ½ sjalot
  • 1 el geroosterde pinda's
  • 2 el nam pla (vissaus)
  • 2 el azijn

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Viskoekjes voorbereiden 
Snijd de witvis, inktvis en garnalen in kleine blokjes. Vermaal de gesneden vissoorten samen met het ei, de rode currypasta, suiker en nam pla in de foodprocessor tot een gladde pasta. Snijd het limoenblad in zeer fijne reepjes en de kousenband in zeer kleine stukjes. Meng de vispasta met de gesneden limoenblad en kousenband.  

Komkommer-pindadip 
Kook de suiker en water kort op om de suiker op te lossen. Laat dit afkoelen. Snijd de komkommer in zeer kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en hak de pinda’s fijn. Meng dit met het suikerwater, nam pla en azijn.  

Viskoekjes bakken 
Verhit de wok met een ruime hoeveelheid zonnebloemolie tot 160 °C om de viskoekjes in te bakken. Vorm de viskoekjes in de hand. Smeer je handen in met olie om plakken te voorkomen. Bak de viskoekjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.  

Serveer de viskoekjes met de komkommer-pindadip. 

Tip van oma Busaba: 
Ook lekker met wat sweet chilisaus.  

Geef je waardering

54
viskoekjes.jpg