De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vegetarische bouillabaisse

Rudolph deelt het recept van zijn favoriete soep: een vegetarische bouillabaisse. 

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vegetarische bouillabaisse

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze soep heeft verrassend lekkere smaken, zoals die van venkel en anijs. Dit typisch Franse gerecht wil je geproefd hebben!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in stukjes. Snijd de koolrabi in blokjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui, de helft van de knoflook en venkel- en anijszaad voor circa 5 minuten. Voeg de wortel, koolrabi en de saffraan toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk de groentebouillon en de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de tijm toe en kook het geheel circa 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de venkel in stukjes. Verdeel de venkel over een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met peper en zout en hussel goed door. Rooster de venkel circa 20 minuten in de oven.

  5. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp en de resterende knoflook toe aan de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verhit de norivellen kort boven het vuur van het fornuis. Snijd vervolgens in dunne reepjes.

  7. Schenk de soep in kommen, schep de venkel en de knoflookcrème fraîche er bovenop en bestrooi met nori.

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.