Rudolph deelt het recept van zijn favoriete soep: een vegetarische bouillabaisse. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 400 g wortel
  • 2 koolrabi's
  • olijfolie
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 tl anijszaad
  • 10 saffraandraadjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 8 takjes tijm
  • 2 venkelknollen
  • 2 citroenen
  • 120 g crème fraîche
  • 2 norivellen

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

45 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Stap 2:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in stukjes. Snijd de koolrabi in blokjes.

Stap 3:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui, de helft van de knoflook en venkel- en anijszaad voor circa 5 minuten. Voeg de wortel, koolrabi en de saffraan toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk de groentebouillon en de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de tijm toe en kook het geheel circa 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Snijd de venkel in stukjes. Verdeel de venkel over een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met peper en zout en hussel goed door. Rooster de venkel circa 20 minuten in de oven

Stap 5:
Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp en de resterende knoflook toe aan de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:
Verhit de norivellen kort boven het vuur van het fornuis. Snijd vervolgens in dunne reepjes.

Stap 7:
Schenk de soep in kommen, schep de venkel en de knoflookcrème fraîche er bovenop en bestrooi met nori.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Vegetarische bouillabaisse
Vegetarische bouillabaisse 2