De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lemon tabouleh met merguez

Deze lemon tabouleh met merguez is verrukkelijk en een stuk makkelijker dan je zou denken. Waar wacht je nog op?

Lemon tabouleh met merguez

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Breng 2 liter bouillon aan de kook en breng extra op smaak met een flinke snuf zout.

2. Rasp de wortel, de knolselderij, knoflook en de gember. Snijd de bleekselderij in blokjes en snijd de kruiden en de peper fijn. Houd even apart. Houdt wat koriander over voor de garnering.

3. Rasp de schillen van de citrusvruchten. Bewaar de rest van de citrusvruchten. 

4. Gooi de couscous in een grote bolzeef en zet de bolzeef op een passende schaal. Giet de kokendhete bouillon over de couscous. Zet vervolgens de zeef met couscous terug op een pan en giet het opgevangen vocht nogmaals over de couscous. Herhaal dit nog 1 keer zodat de couscous in totaal 3 keer overgoten is met de bouillon.

5. Verdeel de gegaarde couscous in een grote mengschaal en roer de korrels los.

6. Meng alle groenten, gesneden kruiden, ras el hanout, geraspte citrusschillen, gember en de peper door de couscous.

7. Schenk een flinke scheut olijfolie extra vierge door de couscous en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

8. Bak ondertussen de merguez worsten in de olijfolie gaar en bruin in 5 a 6 minuten.

9. Pers de geraspte citrusvruchten uit boven de couscous. Roer de couscous door.

10. Snijd de uien in halve ringen en smoor ze in de olie van de merguez worsten.

11. Serveer de couscous in een grote schaal met daarbovenop de worsten en de gesmoorde uien. Maak af met een beetje extra vierge olijfolie en de achtergehouden koriander.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker