Een gerecht met een knipoog naar de Aziatische keuken. Lekker mager en met een handig recept voor zelfgemaakt teriyakisaus. 

Ingredienten

4
Personen

Kipballetjes

  • 400 g kipgehakt
  • 4 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • olijfolie
  • zout en peper

Teriyakisaus

  • 60 ml Japanse sojasaus
  • 3 el honing
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el maïzena
  • 1 el sesamzaad
  • 400 g pandanrijst

Extra nodig

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg een bakplaat met een vel bakpapier klaar.

Meng in een kom het kipgehakt met de knoflook, de helft van de bosui, een el olijfolie en wat peper en zout.

Schep er een goedgevulde eetlepel gehakt uit en draai er een bal van. Herhaal tot het gehakt op is.

Plaats de kipballetjes op de bakplaat en bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.

Zet de rijst op en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak ondertussen de teriyakisaus. Meng in een kleine kom de maïzena met een 5 el koud water tot een papje en zet even weg.

Voeg in een pan de rest van de ingrediënten voor de saus samen met 60 ml water en breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg daarna al roerend steeds een beetje van het maïzenamengsel toe totdat de saus dik genoeg is.

Neem de balletjes uit de oven, voeg ze bij de saus en bak ze nog 5 minuten op laag vuur.

Serveer de rijst met de teriyaki-kipballetjes en garneer met wat sesamzaad en de rest van de bosui.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

197
Teriyaki-kipballetjes met rijst
Teriyaki-kipballetjes met rijst 2