Pita paddenstoel ‘shoarma’
-
Scheur de koningsboleten in ‘shoarma’ repen. Meng deze in een kom met de shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie.
-
Bak de shoarma in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Maak een sausje door yoghurt, tahin en het sap van ½ citroen te mengen. Verdun eventueel met een paar eetlepels water en breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de rode ui in dunne ringen en meng met de sumak, het citroensap en breng op smaak met zout.
-
Doe de pita's in een broodrooster. Snijd ondertussen de sla en dille fijn en snijd de rode paprika's en groene pepers in repen.
-
Snijd het kapje van de pita's open.
-
Vul de pita's met de yoghurtsaus, sla, rode paprika, groene pepers, koningsboleten, rode ui, dille en nog meer saus.
0 reacties