Een heerlijk recept met diamanthaas. Oma Reen toont jou hoe je deze kan maken. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Diamanthaas

  • 1 el zoute sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemalen witte peper
  • 300-400 g diamanthaas
  • zonnebloemolie

Dipsaus

  • 1 sjalot
  • 2 takjes koriander
  • 1 kleine rode peper
  • 2 el nam pla (vissaus)
  • ½ limoen
  • 50 ml zonnebloemolie

Little gem

  • 1 kropje little gem
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Diamanthaas marineren
Meng de zoute sojasaus, oestersaus, korianderpoeder en gemalen witte peper in een ruime mengkom. Marineer de diamanthaas voor minimaal een uur buiten de koelkast in de saus.

Dipsaus
Pel en snipper de sjalot. Hak de takjes koriander fijn. Hak de rode peper fijn. Meng de sjalot, koriander en rode peper met de nam pla en het sap van een halve limoen. Meng er als laatste een klein beetje zonnebloemolie doorheen.

Diamanthaas bakken
Dep de diamanthaas schoon met wat keukenpapier. Verhit een grillpan. Besprenkel de diamanthaas met wat zonnebloemolie en grill de diamanthaas op matig vuur rondom. Grill daarna de diamanthaas aan beide zijden ongeveer 4 tot 6 minuten. Haal de diamanthaas uit de grillpan en laat het onder aluminiumfolie circa 6 minuten rusten.

Little gem
Snijd de little gem in kwarten en smeer ze licht in met wat zonnebloemolie. Grill de slakwarten kort rondom.

Serveren
Snijd de diamanthaas in mooie dunne plakjes en serveer met de gegrilde little gem en de pittige dipsaus.

Geef je waardering

45
diamanthaas.jpg