De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gegrilde diamanthaas met pittige dipsaus

Een heerlijk recept met diamanthaas. Oma Reen toont jou hoe je deze kan maken. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
diamanthaas.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Een heerlijk recept met diamanthaas. Oma Reen toont jou hoe je deze kan maken. 

Bereidingswijze

Diamanthaas marineren
Meng de zoute sojasaus, oestersaus, korianderpoeder en gemalen witte peper in een ruime mengkom. Marineer de diamanthaas voor minimaal een uur buiten de koelkast in de saus.

Dipsaus
Pel en snipper de sjalot. Hak de takjes koriander fijn. Hak de rode peper fijn. Meng de sjalot, koriander en rode peper met de nam pla en het sap van een halve limoen. Meng er als laatste een klein beetje zonnebloemolie doorheen.

Diamanthaas bakken
Dep de diamanthaas schoon met wat keukenpapier. Verhit een grillpan. Besprenkel de diamanthaas met wat zonnebloemolie en grill de diamanthaas op matig vuur rondom. Grill daarna de diamanthaas aan beide zijden ongeveer 4 tot 6 minuten. Haal de diamanthaas uit de grillpan en laat het onder aluminiumfolie circa 6 minuten rusten.

Little gem
Snijd de little gem in kwarten en smeer ze licht in met wat zonnebloemolie. Grill de slakwarten kort rondom.

Serveren
Snijd de diamanthaas in mooie dunne plakjes en serveer met de gegrilde little gem en de pittige dipsaus.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Echt super gerecht! Ik serveer de diamanthaas met de dip ook vaak tijdens borrels, wordt altijd met zeer veel enthousiasme ontvangen.
Simone Thijssen
15-05-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.