De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

tomatensoep met gehaktballen

Tomatensoep met gehaktballen, er is bijna niemand die dit nostalgische soepje niet lekker vind. Door de lettervermicelli geheel kidsproof!

25 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Tomatensoep met gehaktballen

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Tomatensoep met gehaktballen is een heerlijke klassieker die bijna iedereen wel lekker vind. Door de lettervermicelli geheel kidsproof. Stiekem zit er ook veel groente in, en dat is dan weer hartstikke leuk voor jou. 

Bereidingswijze

Tomatensoep met balletjes

 1. Snijd 1 boterham van het brood. Snijd de korsten eraf en pluk tot kruim. Doe het gehakt in een kom met het broodkruim, zout, peper, ei en mosterd. Kneed door elkaar en draai kleine gehaktballetjes.

 2. Verwarm de bouillon en pocheer hierin de gehaktballen in circa 4 minuten gaar, tot ze gaan drijven. Haal ze uit de bouillon.

 3. Snijd de soepgroenten in stukjes of neem de kant-en-klaar gesneden soepgroenten. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurier. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak zodat deze ontzuurt.

 4. Schuim de bouillon af. Snijd de tomaten in stukken. Voeg toe aan de pan en bak. Voeg de soepgroenten toe en bak een paar minuten. Blus af met de bouillon.

 5. Breng de soep tegen de kook aan. Voeg zout en peper toe en laat circa 25 minuten zachtjes koken. Zeef de soep boven een schone pan. Druk de groenten in de zeef aan met de bolle kant van een pollepel.

 6. Doe de ballen en vermicelli in de soep. Verwarm tot de vermicelli gaar is (circa 5 minuten). Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen.

 7. Snijd het brood in stukken en geef met roomboter om te besmeren bij de soep.

  Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker