Winterse maaltijdsalade
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kook de orzo in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af, roer er 1 el olijfolie doorheen en zet opzij. Rasp de schil van de sinaasappel en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta.
-
Snijd het loof van de wortelen en laat nog een klein stukje groen zitten. Schil de wortelen en snijd grote exemplaren overlangs door, kleine wortelen kunnen heel blijven. Maak de spruiten schoon en halveer. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Schil en snijd de rode uien in partjes.
-
Meng de groentes met een scheut olijfolie, de tijm, sinaasappelrasp en het sap van een halve sinaasappel en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met zwarte peper en grof zeezout en rooster in de oven voor 15 minuten.
-
Maak de oesterzwammen schoon en scheur in grove stukken.
-
Haal de groentes uit de oven, schep om en leg de oesterzwammen ertussen. Zet nog eens 15 minuten terug in de oven.
-
Maak de dressing door 1 el olijfolie te mengen met het sap van een ½ sinaasappel, 1 el rode wijnazijn en 1 el ahornsiroop.
-
Haal de groentes uit de oven en meng met de orzo, peterselie en de dressing. Garneer met het amandelschaafsel en de feta.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties