Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Dashi

  • 1 vel kombu
  • 5 el bonito flakes

Beslag

  • 250 ml dashi
  • 125 g bloem
  • 1 ei
  • 60 g Chinese yam
  • 2 el roze ingelegde gember
  • 250 g witte kool
  • 3 stengels bosui
  • zonnebloemolie
  • 100 g ontbijtspek

Garnering

  • Tonkatsusaus
  • Japanse mayonaise
  • 4-6 el nori snippers
  • 5 el gedroogde bonito flakes

Extra nodig

  • kaasschaaf of mandoline
  • rasp
  • koekenpan (28 cm)

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Week de kombu in warm water in een steelpan en voeg de bonito flakes toe. Breng op temperatuur maar breng niet aan de kook. Haal de kombu eruit.

2. Meng de bloem met de dashi en het ei tot een glad beslag.

3. Schil en rasp de yam (evt met handschoenen aan) boven het beslag en schep erdoor.

4. Snijd of rasp de witte kool heel fijn, hak de ingelegde gember fijn, snijd de bosui in ringetjes en houd helft apart en schep door het beslag.

5. Leg plakjes ontbijtspek in de pan met een scheutje olie en laat rustig bakken. Keer en schep het beslag erop. Bak rustig tot de onderkant goudbruin gebakken is. Keer de okonomiyaki (evt. met behulp van een bord of deksel).

6. Bak tot de andere kant ook mooi goudbruin gebakken is.

7. Schenk of lepel strepen tonkatsusaus over de bovenkant. Spuit lijntjes mayonaise hierop. Strooi de nori snippers, bonito flakes en bosui erover en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

285
okonomiyaki
okonomiyaki