De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okonomiyaki

Vandaag eten we okonomiyaki. Oftewel Japanse hartige pannenkoeken. Itadakimasu!

30 MIN
okonomiyaki

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Week de kombu in warm water in een steelpan en voeg de bonito flakes toe. Breng op temperatuur maar breng niet aan de kook. Haal de kombu eruit.

2. Meng de bloem met de dashi en het ei tot een glad beslag.

3. Schil en rasp de yam (evt met handschoenen aan) boven het beslag en schep erdoor.

4. Snijd of rasp de witte kool heel fijn, hak de ingelegde gember fijn, snijd de bosui in ringetjes en houd helft apart en schep door het beslag.

5. Leg plakjes ontbijtspek in de pan met een scheutje olie en laat rustig bakken. Keer en schep het beslag erop. Bak rustig tot de onderkant goudbruin gebakken is. Keer de okonomiyaki (evt. met behulp van een bord of deksel).

6. Bak tot de andere kant ook mooi goudbruin gebakken is.

7. Schenk of lepel strepen tonkatsusaus over de bovenkant. Spuit lijntjes mayonaise hierop. Strooi de nori snippers, bonito flakes en bosui erover en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker