De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boeuf bourguignon

Wil je boeuf bourguignon maken? Dan gaat er natuurlijk niets boven het klassieke Franse recept voor deze bourgondische stoofschotel. 

300 min kooktijd
boeuf bourguignon

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Ik deel hier het originele recept en mijn tips voor dat extra beetje je ne sais quoi. Oh là là!

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien. Schil en snijd de bleekselderij en wortel in stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
  3. Voeg de groente toe en laat ze circa 5 minuten smoren. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerend gaar worden. Voeg de bouillon, rode wijn en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen.
  5. Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee. 
  6. Breng op smaak met zout en peper.

> Probeer ook deze vegetarische boeuf bourguignon gemaakt van champignons

Wat is boeuf bourguignon?

Het klinkt zo chic: boeuf bourguignon. Máár eigenlijk is boeuf bourguignon niet veel meer dan een heerlijk geurend en stevig Frans stoofgerecht gemaakt van rundvlees en groente.

Boeuf bourguignon: tips en tricks

Een paar tips van de chef om ervoor te zorgen dat jouw boeuf bourguignon dat extra beetje je ne sais quoi krijgt:

  1. Gebruik een stevige volle rode wijn om de stoofschotel extra smaak te geven.
  2. Snijd het vlees niet te fijn: het mag best bourgondisch en wat grover van structuur zijn.
  3. Gebruik olijfolie voor de temperatuur met boter voor de kleur, geur en smaak.
  4. Schroei het vlees meteen op hoog vuur dicht om alle smaak in het vlees te bewaren. 
  5. Wees niet te zuinig met de wijn.

Wat eet je bij boeuf bourguignon?

Als je echt op de klassieke Franse toer wilt gaan, dan serveer je natúúrlijk een aardappelgratin bij de boeuf bourguignon. Maar je kunt het eigenlijk met alles wat je lief hebt serveren. Denk hierbij aan: frietjes, aardappeltjes uit de oven, en brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker