Sobanoedels en tofu
-
Verhit een pan met ruim gezouten water. Kook de sobanoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
-
Scheur de tofu in hapklare stukken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Dit is belangrijk om de tofu straks goed knapperig te krijgen. Dep de tofu droog en wentel door de maizena.
-
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tofu knapperig, circa 5-10 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Saus
-
Maak ondertussen de saus: Rasp 1 teen knoflook en meng met de sriracha, sojasaus, limoen zest en sap van de helft van de limoen.
Paksoi
-
Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de paksoi in stukken en bewaar het wit en groen apart. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok. Doe de knoflook en gember in de wok, gevolgd door het wit van de paksoi. Wok circa 2 minuten. Voeg het groen van de paksoi toe en wok nog 1 minuut. Breng op smaak met zout.
Serveren
-
Meng op het laatste moment de tofu met de saus. Verdeel de noedels over kommen en serveer met de tofu en paksoi. Snijd de lente-ui in dunne ringen en gebruik om het gerecht mee te garneren.
2 reacties
Ik heb keuze gemaakt gember en knoflook ook nog n de sausje verwerkt. Zo vind ik alle smaken komen beter tot z’n recht.
Verder vind ik absolute een aanrader.