Stappenplan
-
Verhit de oven tot 180 °C.
-
Leg de stukjes kip in een grote, koude, ondiepe braadpan en zet de pan op hoog vuur. Bak ze 10 minuten en keer ze regelmatig om tot ze rondom goudbruin zijn.
-
Pel en snijd intussen de knoflook in plakjes. Maak de preien schoon en snijd ze ook fijn. Ris en hak de rozemarijnnaaldjes en doe ze met de knoflook en prei in de pan. Strooi er zeezout en zwarte peper bij, meng alles goed en bak een paar minuten tot de groenten zacht zijn.
-
Leg de stukjes kip met het vel naar boven en giet de cider erbij.
-
Giet de helft van het vocht van de limabonen af, kieper ze met de rest van het vocht in de pan en zet de pan 45 minuten in de hete oven, of tot het vlees makkelijk van de botjes loskomt.
-
Zet de pan op matig-hoog vuur op het fornuis. Verdeel kleine klontjes stilton over het oppervlak en doe de crème fraîche erbij. Meng alles goed, laat nog een paar minuten zachtjes koken en zet de pan op tafel.
-
Serveer de gebraden kip op zich, of geef er wat gestoomde groente bij.
0 reacties