De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebraden kip met rozemarijn

Een heerlijk gerecht om doordeweeks mee uit te pakken... Wie wil dat nou niet? Jamie Oliver laat je dit heerlijke recept zien.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Jamie Oliver: CHICKEN_DINNER_ROSEMARY

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

"Goeie gebraden kip is niet moeilijk en wel zo lekker!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verhit de oven tot 180 °C.

  2. Leg de stukjes kip in een grote, koude, ondiepe braadpan en zet de pan op hoog vuur. Bak ze 10 minuten en keer ze regelmatig om tot ze rondom goudbruin zijn.

  3. Pel en snijd intussen de knoflook in plakjes. Maak de preien schoon en snijd ze ook fijn. Ris en hak de rozemarijnnaaldjes en doe ze met de knoflook en prei in de pan. Strooi er zeezout en zwarte peper bij, meng alles goed en bak een paar minuten tot de groenten zacht zijn.

  4. Leg de stukjes kip met het vel naar boven en giet de cider erbij.

  5. Giet de helft van het vocht van de limabonen af, kieper ze met de rest van het vocht in de pan en zet de pan 45 minuten in de hete oven, of tot het vlees makkelijk van de botjes loskomt.

  6. Zet de pan op matig-hoog vuur op het fornuis. Verdeel kleine klontjes stilton over het oppervlak en doe de crème fraîche erbij. Meng alles goed, laat nog een paar minuten zachtjes koken en zet de pan op tafel.

  7. Serveer de gebraden kip op zich, of geef er wat gestoomde groente bij.

One-pan wonders is de gloednieuwe serie van Jamie Oliver en is gebaseerd op zijn nieuwste kookboek “Eén”. Zowel in het programma als in het boek deelt hij de lekkerste, snelle en makkelijke gerechten die je zelf iedere dag op tafel kan toveren.

Jamie Oliver

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.