- Verwarm de oven voor op 200˚C. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
- Snijd het brood in schuine plakken. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster circa 10 minuten in de oven.
- Blancheer de doperwten net gaar (circa 2 minuten) in het kokende water. Giet af.
- Haal het goudbruin geroosterde brood uit de oven. Halveer de knoflook en wrijf het brood ermee in.
- Pel en snipper de sjalotten en 1 teen knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook.
- Rasp de citroenschil.
- Voeg de doperwten toe aan de pan. Voeg de citroenrasp, citroensap naar smaak, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper toe. Stamp het geheel tot een grove puree met een pureestamper.
- Maal het venkelzaad grof in de vijzel.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het venkelzaad een minuut. Voeg de garnalen erbij en bak nog 2 minuten.
- Zet de afzuigkap uit en houd een deksel bij de hand. Giet de pastis bij de garnalen. Houd de pan van je af iets schuin, zodat de vlam in de pan kan en de alcohol aangestoken wordt. Flambeer de garnalen. Voeg als de vlam gedoofd is de overige boter toe en laat smelten. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de garnalen met de doperwtenpuree en waterkers op een bord. Schenk de extra saus nog over het gerecht. Serveer met de geroosterde baguette.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Garnalen an sich zijn al lekker, maar deze Zuid-Franse garnalen zijn pas écht een feestje. In combinatie met de doperwtenpuree maak je er een mooie en makkelijke maaltijd van. Ready, set, go!
0 reacties