Wist je dat je met groenten de meest lekkere gebakjes kunt maken? Ze geven structuur aan het gerecht en zijn een stiekeme manier om meer groenten binnen te krijgen. 

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

4
Personen

Cakebeslag

  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 300 gr amandelmeel
  • 125 gr wortel
  • 75 gr courgette
  • 2 cm gember
  • 75 gr appel
  • 70 ml extra vierge olijfolie
  • 90 gr ahornsiroop
  • ½ vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 50 gr pecannoten

Topping

  • 125 gr roomkaas
  • 40 gr wortel, geraspt
  • 1 el ahornsiroop
  • ½ vanillestokje of 1 tl vanille-extract

Decoratie

  • 12 kleine wortels
  • 1 bakje eetbare bloemetjes
  • 1 bakje honny cress
  • 30 gr pecannoten

Benodigdheden

  • kleine bakvormpjes
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Vet de bakvormpjes in met
olie of boter.

Stap 2:
Meng in een kom het bakpoeder, kaneelpoeder en het amandelmeel. Rasp de wortel,
courgette, gember en de appel met schil. Voeg de olie, ahornsiroop, vanille, eieren en
geraspte ingrediënten toe en roer tot een beslag. Hak de pecannoten.

Stap 3:
Vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag en bestrooi de bovenkant met de pecannoten.
Bak de cakejes in de oven in circa 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes een
beetje afkoelen in de vormpjes en haal ze er daarna voorzichtig uit. Laat ze helemaal
afkoelen voordat je de topping erop doet.

Topping
Stap 1:
Kook de wortel gaar en laat afkoelen. Voeg de roomkaas, wortel, ahornsiroop en de
vanille toe aan de foodprocessor en pureer het geheel tot een gladde crème.

Stap 2:
Verdeel de wortelcrème over de cakejes. Hak de pecannoten grof. Garneer met de
worteltjes, cress, gehakte pecannoten en de eetbare bloemetjes.

Geef je waardering

102
Moestuincakeje
Moestuincakejes