De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

moestuincakejes

Rudolph's moestuincakjes zijn gevuld met wortel en courgette.

30 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Moestuincakeje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wist je dat je met groenten de meest lekkere gebakjes kunt maken? Ze geven structuur aan het gerecht en zijn een stiekeme manier om meer groenten binnen te krijgen. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Vet de bakvormpjes in met
olie of boter.

Stap 2:
Meng in een kom het bakpoeder, kaneelpoeder en het amandelmeel. Rasp de wortel,
courgette, gember en de appel met schil. Voeg de olie, ahornsiroop, vanille, eieren en
geraspte ingrediënten toe en roer tot een beslag. Hak de pecannoten.

Stap 3:
Vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag en bestrooi de bovenkant met de pecannoten.
Bak de cakejes in de oven in circa 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes een
beetje afkoelen in de vormpjes en haal ze er daarna voorzichtig uit. Laat ze helemaal
afkoelen voordat je de topping erop doet.

Topping
Stap 1:
Kook de wortel gaar en laat afkoelen. Voeg de roomkaas, wortel, ahornsiroop en de
vanille toe aan de foodprocessor en pureer het geheel tot een gladde crème.

Stap 2:
Verdeel de wortelcrème over de cakejes. Hak de pecannoten grof. Garneer met de
worteltjes, cress, gehakte pecannoten en de eetbare bloemetjes.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolphs Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker