Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Vet de bakvormpjes in met
olie of boter.
Stap 2:
Meng in een kom het bakpoeder, kaneelpoeder en het amandelmeel. Rasp de wortel,
courgette, gember en de appel met schil. Voeg de olie, ahornsiroop, vanille, eieren en
geraspte ingrediënten toe en roer tot een beslag. Hak de pecannoten.
Stap 3:
Vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag en bestrooi de bovenkant met de pecannoten.
Bak de cakejes in de oven in circa 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes een
beetje afkoelen in de vormpjes en haal ze er daarna voorzichtig uit. Laat ze helemaal
afkoelen voordat je de topping erop doet.
Topping
Stap 1:
Kook de wortel gaar en laat afkoelen. Voeg de roomkaas, wortel, ahornsiroop en de
vanille toe aan de foodprocessor en pureer het geheel tot een gladde crème.
Stap 2:
Verdeel de wortelcrème over de cakejes. Hak de pecannoten grof. Garneer met de
worteltjes, cress, gehakte pecannoten en de eetbare bloemetjes.
0 reacties