De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Klassieke garnalencocktail

De klassieke garnalencocktail kan niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze versie van Rudolph is perfect voor de feestdagen en snel gemaakt!

25 MIN
Klassieke garnalencocktail

De klassieke garnalencocktail kan niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze versie van Rudolph is perfect voor de feestdagen en snel gemaakt!

Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Stap 1: Mayonaise  
Voeg de eidooiers, sap van de citroen, mosterd, worcestersaus, peper en zout toe aan een kom. Klop met een garde en voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe, totdat de mayonaise gebonden is. 

Stap 2: Cocktailsaus 
Meng de ketchup, gembersiroop, cognac, sherry, cayennepeper en het citroensap door de zelfgemaakte mayonaise. 

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de cocktailsaus. 

Stap 3: Opmaak 
Spoel de garnalen af onder koud, stromend water en dep droog met keukenpapier. Snijd de sla in reepjes. Schep een laagje cocktailsaus in de glaasjes. Verdeel de garnalen erover. Schep nog een laagje cocktailsaus op de garnalen. Garneer met paprikapoeder, kervel (of peterselie) en een partje citroen. 

TIP van Rudolph: Serveer warme toast met zachte boter bij de garnalencocktail. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker