De klassieke garnalencocktail kan niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze versie van Rudolph is perfect voor de feestdagen en snel gemaakt!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1/2 citroen
  • 1 el mosterd
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 mespunt witte peper
  • 1 mespunt zout
  • 200 ml arachideolie

Cocktailsaus

  • 200 ml mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el gembersiroop
  • 1 1/2 el cognac
  • 1 1/2 el sherry
  • 1 mespunt cayennepeper
  • enkele druppels citroensap
  • 100 ml slagroom

Opmaak

  • 200 g verse Hollandse garnalen
  • 1 krop little gem sla
  • 1 citroen
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 4 takjes verse kervel of peterselie

Extra nodig

  • 4 glaasjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1: Mayonaise  
Voeg de eidooiers, sap van de citroen, mosterd, worcestersaus, peper en zout toe aan een kom. Klop met een garde en voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe, totdat de mayonaise gebonden is. 

Stap 2: Cocktailsaus 
Meng de ketchup, gembersiroop, cognac, sherry, cayennepeper en het citroensap door de zelfgemaakte mayonaise. 

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de cocktailsaus. 

Stap 3: Opmaak 
Spoel de garnalen af onder koud, stromend water en dep droog met keukenpapier. Snijd de sla in reepjes. Schep een laagje cocktailsaus in de glaasjes. Verdeel de garnalen erover. Schep nog een laagje cocktailsaus op de garnalen. Garneer met paprikapoeder, kervel (of peterselie) en een partje citroen. 

TIP van Rudolph: Serveer warme toast met zachte boter bij de garnalencocktail. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

298
Klassieke garnalencocktail
Klassieke garnalencocktail