De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Freekehsalade met munt en macadamia’s

De baharat, pul biber (Turkse rode pepervlokken) noten, fruitige rozijnen en granaatappelpitten in de Freekehsalade vormen een passend geheel. 

Direct naar recept
Freekehsalade met munt en macadamia’s

Een recept van

De baharat, pul biber (Turkse rode pepervlokken) noten, fruitige rozijnen en granaatappelpitten in de Freekehsalade vormen een passend geheel. 

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de freekeh in circa 10 minuten gaar in de bouillon aangevuld met 500 ml water. Voeg na 5 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze mee. Giet af en laat afkoelen tot kamer- temperatuur.
  2. Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil. Pluk het muntblad en snijd het in reepjes. Hak de macadamia’s grof. Snijd de broccoliroosjes in hele kleine stukjes.
  3. Meng de broccoli met de citroenschil en de munt, pul biber, olijfolie en baharat door de afgekoelde freekeh. Voeg de rozijnen toe. Breng op smaak met peper. Verdeel de granaatappelpitjes en de noten over de salade.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.