De smaakmaker die bijna naast ieder Indisch gerecht standaard op tafel op staat. We hebben het inderdaad over de allemansvriend genaamd sweet chilisaus.

Danny Jansen

Ingredienten

1
Porties

Sweet chilisaus

  • 300 g suiker
  • 2 djeroek peroet (Indisch limoenblad)
  • 3 cm gember
  • 1 kaneelstok
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 150 ml heet water
  • 75 g natuurazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 rode pepers
  • aardappelzetmeel (in te binden)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stap 1:
Voeg de suiker toe aan een steelpan met 2 eetlepels water. Verwarm de suiker, probeer niet te roeren. Kneus de djeroek poeroet en schil en halveer de gember. Voeg wanneer de suiker is gesmolten de kaneelstok, steranijs, kruidnagels, djeroek poeroet en gember  toe. Verwarm verder totdat de suiker lichtbruin kleurt. Voeg dan voorzichtig 150 ml (heet) water, de natuurazijn en de tomatenpuree toe. Voeg ook het groentebouillonblokje toe. Laat op matig vuur koken op matig vuur totdat de smaken zijn vrijgekomen en de suiker is opgelost.  

Stap 2: 
Hak ondertussen de rode pepers klein en hak fijn met een groot mes. Voeg toe aan de saus. Laat wanneer nodig de saus nog extra inkoken. Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en bindt de saus totdat deze dik maar nog wel vloeibaar is. Zet het vuur uit en laat de chilisaus afkoelen. 

Geef je waardering

71
Snelle chilisaus