De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sweet chilisaus

De smaakmaker die bijna naast ieder Indisch gerecht standaard op tafel op staat. We hebben het inderdaad over de allemansvriend genaamd sweet chilisaus.

40 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Snelle chilisaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

De smaakmaker die bijna naast ieder Indisch gerecht standaard op tafel op staat. We hebben het inderdaad over de allemansvriend genaamd sweet chilisaus.

Bereidingswijze

Stap 1:
Voeg de suiker toe aan een steelpan met 2 eetlepels water. Verwarm de suiker, probeer niet te roeren. Kneus de djeroek poeroet en schil en halveer de gember. Voeg wanneer de suiker is gesmolten de kaneelstok, steranijs, kruidnagels, djeroek poeroet en gember  toe. Verwarm verder totdat de suiker lichtbruin kleurt. Voeg dan voorzichtig 150 ml (heet) water, de natuurazijn en de tomatenpuree toe. Voeg ook het groentebouillonblokje toe. Laat op matig vuur koken op matig vuur totdat de smaken zijn vrijgekomen en de suiker is opgelost.  

Stap 2: 
Hak ondertussen de rode pepers klein en hak fijn met een groot mes. Voeg toe aan de saus. Laat wanneer nodig de saus nog extra inkoken. Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en bindt de saus totdat deze dik maar nog wel vloeibaar is. Zet het vuur uit en laat de chilisaus afkoelen. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker