- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
- Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat even koken.
- Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten.
- Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in dunne ringen. Roer de mosterd en de prei door de soep en kook nog circa 4 minuten op laag vuur mee.
- Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Mosterdsoep met spekjes
Zin in een heerlijk kommetje ouderwetse mosterdsoep? Met het basisrecept van Rudolph serveer je makkelijk en snel een heerlijke pan mosterdsoep op tafel. Aan de slag, dus!
