Zoeteaardappelcurry

469
Gemiddeld
Zoete aardappelcurry

Ingredienten

4
Personen

Zoete aardappelcurry

  • 300 gr rijst
  • 500 ml groentebouillon (1 tablet)
  • 50 cl water
  • 1 ui
  • 500 gr sperziebonen
  • 300 gr zoete aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el kerriepoeder
  • 425 gr kikkererwten
  • peper
  • zonnebloemolie
  • zout

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Snipper de ui. Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd desgewenst doormidden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bosuien in grove ringetjes. Was de Chinese kool en snijd in repen. Snijd de knoflook en de gember vrij grof.
  3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee.
  4. Voeg de kokosmelk en desgewenst een scheutje water toe. Schenk de groentebouillon in de pan totdat het geheel net onder staat.
  5. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover. Garneer met wat bosuitjes en eventueel wat koriander.
Zoete aardappelcurry
Curry zoete aardappel
Geef je waardering
469