De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plaattaart met zoete aardappel en groene asperge

Deze plaattaart is hartstikke lekker en helemaal veganproof.

20 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
plaattaart

Een recept van

Plaattaart is een goed idee wanneer je mensen over de vloer hebt. Het is makkelijk te maken en perfect om te delen. Er is iets bijzonders aan deze versie. Kan jij raden wat het is?

Bereidingswijze

Schil de zoete en de kruimige aardappels en snijd ze in blokjes. Kook in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree. Voeg de bevroren doperwten toe en schep een aantal keer om. Door de warmte van de puree ontdooien de erwten vrij snel.

Snipper de ui en hak de knoflook grof. Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en de vadouvan op laag vuur tot de ui glazig is. Schep het uienmengsel met aanhangende olijfolie door de puree en breng op smaak met peper en een flinke snuf zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Leg 2 vellen filodeeg op de bakplaat en besmeer met wat olijfolie. Leg de volgende 2 vellen er dakpansgewijs bovenop zodat de hele plaat bedekt is. Besmeer weer met wat olijfolie, herhaal dit totdat alle vellen op zijn.  

Verdeel de puree over de vellen en laat een rand van ongeveer 2 cm vrij. Besprenkel de aspergetips met olijfolie en wat peper en zout en verdeel over de puree. Bestrooi de taart met de gehakte amandelen en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en bestrooi met de gehakte koriander en rode peper naar smaak.

Doe de rucola samen met de veldsla en rode ui in een kom. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de ahornsiroop en het citroensap en giet dit over de salade.

Serveer de plaattaart samen met de salade

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker