Kaasfondue
Stap 1:
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Voeg de wijn en een scheutje citroensap toe en verwarm.
Stap 2:
Rasp de graskaas en snijd de gorgonzola in blokjes. Voeg al roerend beetje voor beetje de graskaas, gorgonzola en mascarpone toe aan de fonduepan en laat smelten.
Stap 3:
Meng de maizena met 4 eetlepels water en voeg samen met de nootmuskaat toe aan de pan.
Stap 4:
Laat de fondue voor circa 3 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zwarte peper.
Breekbrood
Stap 1:
Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en meng door elkaar in een keukenmachine in circa 15 minuten tot een soepel deeg. Maak een bol van het deeg en dek af met een vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen.
Stap 2:
Snijd het deeg in 12 gelijke bolletjes. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel het maanzaad en sesamzaad over 2 bakjes. Maak de bolletjes een voor een vochtig en druk vervolgens in het maanzaad of sesamzaad.
Stap 4:
Leg de bolletjes tegen elkaar aan op de bakplaat. Bak de broodjes in circa 15 tot 20 minuten goudbruin.
Meer weten over kaasfondue?
> Dit zijn de lekkerste gerechten voor bij de kaasfondue
> Met deze tips maak je de állerbeste kaasfondue ooit!
0 reacties