Kaasfondue

65
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rasp de kazen. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het. Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas. Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Zet de fondue op tafel op een warmplaatje. Serveer met brood, blaadjes witlof, bleekselderij en cherrytomaatjes.

Tip: Bij kaasfondue blijft de kaas beter om het brood zitten als het iets gedroogd is. Snijd het brood dus van te voren en laat het even staan, zodat het niet meer supervers is.

Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Kaasfondue

  • 300 g Emmentaler of Appenzeller
  • 400 g Gruyère
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 glas kirschwasser of jenever
  • 1 el maïzena
  • versgemalen peper

Erbij te serveren

  • brood
  • witlof
  • bleekselderij
  • cherrytomaatjes

Extra nodig

  • fonduepan
Geef je waardering
65