Stap 1:
Rasp de kazen.
Stap 2:
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het.
Stap 3:
Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas.
Stap 4:
Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Zet de fondue op tafel op een warmhoudplaatje.
Kaasfondue serveren
Kaasfondue serveer je natuurlijk in een pan die je warm houdt op een vlammetje. Op die manier blijft de kaas gesmolten, wel zo handig. Brood is het meest bekende bijgerecht om het mee op te peuzelen. Terwijl je het eigenlijk kunt serveren met alles wat je lief is. Denk aan aardappelen, witlof of cherrytomaatjes. Op die manier is het ook een mooie manier om je koelkast te leggen, waardoor je niks hoeft weg te gooien en je meteen voedselverspilling tegengaat.
Tip: Bij kaasfondue blijft de kaas beter om het brood zitten als het iets gedroogd is. Snijd het brood dus van te voren en laat het even staan, zodat het niet meer supervers is.
Kaasfondue variaties
Wil je eens wat verrassender uit de hoek komen dan de typisch Zwitserse kaasfondue volgens de ‘regels’ van weleer? Maak dan eens vijfkazenfondue, waarin je naast Emmentaler en gruyère ook andere kaassoorten vindt. Wil je de twee bekende kazen voor kaasfondue helemaal achterwege laten, probeer dan eens de geitenkaasfondue met Hollandse dippers. Wil je kaasfondue ook aan kinderen kunnen voorschotelen (of neem je zelf liever geen alcohol), dan hebben we een heerlijk recept voor kinderkaasfondue, waarbij je absoluut niet hoeft in te leveren op smaak.
Het recept komt uit de aflevering over St. Moritz van het programma The Taste of Life Travel.