Een heerlijk brood met roggemeel en rozijnen. Lees hier het speciale recept van bakker Corné.  

Rudolph van Veen

Ingredienten

2
Porties

  • 350 g rozijnen
  • 250 g eiwitrijke bloem
  • 125 g volkorenmeel
  • 125 g roggemeel
  • 10 g zout
  • 50 g roomboter
  • 25 g ei
  • 270 ml water
  • 50 g verse gist
  • 5 g koekkruiden
  • 150 g gemengde noten
  • havervlokken om mee te bestrooien

Extra nodig

  • keukenmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Stap 1:
Wel de rozijnen voor een nacht in koud water. Of giet heet water over de rozijnen en laat ongeveer 10 minuten staan.

Stap 2:
Meng met de hand of in de keukenmixer de bloem, volkorenmeel, roggemeel, zout, boter, ei, water, gist en de koekkruiden. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Stap 3:
Meng de noten en rozijnen er voorzichtig doorheen.

Stap 4:
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en maak van elk stuk een mooie punt. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen bij een temperatuur van circa 25 °C.

Stap 5:
Vorm de stukken deeg tot mooie rollen. Maak ze een klein beetje vochtig met wat water en bestrooi rondom met de havervlokken. Leg de rollen daarna op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg circa 60 minuten rijzen in een vochtige omgeving bij een temperatuur van circa 28 °C.

Stap 6:
Bak de broden in ongeveer 60 minuten op 160 °C.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

5
Roggestoet
Roggestoet (verticaal)