Vijfkazenfondue

12
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Fondue

Rasp de Emmentaler en de Gruyère. Halveer de knoflook. Smeer de pan in met de knoflook. Leg de rozemarijn onderin de pan. Verwarm de pan op laag vuur. Voeg de witte wijn en het bokbier toe. 

Roer de maïzena aan met een scheutje wijn, voeg toe en laat kort doorkoken. Voeg beetje bij beetje de geraspte kazen toe. Laat de fondue niet meer koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, kirsch en de mosterd.

Verbrokkel de geitenkaas, Blue Stilton en de brie boven de fonduepan. Garneer met een paar takjes rozemarijn. Snijd het stokbrood in blokjes.

Groente en fruitspiesen

Schil de truffelaardappels. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de truffelaardappels in circa 10 minuten beetgaar. Snijd de aardappels in grove stukken.

Snijd plakken van de watermeloen. Steek met een hartjessteker hartjes uit de watermeloen. Snijd de bospeen in grove stukken. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en snijd in halve maantjes.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de rode ui in blokjes. Leg de aardappel, watermeloenhartjes, bospeen, komkommer, paprika, ui, druiven en cherrytomaatjes op een grote schaal.

Serveren

Zet de kaasfonduepan op een rechaud. Serveer met de schaal groente en fruit, satéprikkers en het brood.

Ingredienten

4
Personen

Fondue

  • 300 g Emmentaler
  • 400 g Gruyère
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bos rozemarijn
  • 200 ml fruitige witte wijn
  • 100 ml bockbier
  • 1.5 el maïzena
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 30 ml kirsch
  • 1 el grove mosterd
  • 50 g geitenkaas met korst
  • 50 g Blue Stilton
  • 50 g Brie de Meaux
  • 1 stokbrood

Groente- en fruitspiesen

  • 200 g truffelaardappel
  • 1 watermeloen
  • 4 bospenen
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 16 groene druiven
  • 250 g cherrytomaten

Extra nodig

  • rasp
  • fonduepan
  • hartjessteker
  • rechaud
  • 16 lange satéprikkers
Geef je waardering
12