De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vijfkazenfondue

Kaasfonduen is perfect voor Kerst als je niet lang in de keuken wil staan en lekker wil tafelen met je gasten. Serveer de kaasfondue met verschillende groenten of brood.

20 min kooktijd
Vijfkazenfondue

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Kaasfondue is het ideale gerecht voor tijdens de feestdagen als je niet lang in de keuken wil staan. Deze kaasfondue maak je makkelijk en snel met maar liefst vijf verschillende soorten kazen. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Rasp de Emmentaler en de Gruyère. Halveer de knoflook. Smeer de pan in met de knoflook. Leg de rozemarijn onderin de pan. Verwarm de pan op laag vuur. Voeg de witte wijn en het bokbier toe. 
  2. Roer de maïzena aan met een scheutje wijn, voeg toe en laat kort doorkoken. Voeg beetje bij beetje de geraspte kazen toe. Laat de fondue niet meer koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, kirsch en de mosterd.
  3. Verbrokkel de geitenkaas, Blue Stilton en de brie boven de fonduepan. Garneer met een paar takjes rozemarijn. Snijd het stokbrood in blokjes.

Meer weten over kaasfondue? 
Dit zijn de lekkerste gerechten voor bij de kaasfondue
Met deze tips maak je de állerbeste kaasfondue ooit!

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker