Heb je aan het einde van het kerstdiner toch minder ruimte voor het kaasplankje dan je dacht? Geen paniek! Met dit recept geef je je overgebleven kaas in een handomdraai een overheerlijk tweede leven.

TGTG_Logo_3_0

Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat meer dan 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Via hun app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Maar ook hopen ze dat ze met hun simpele tips jou kunnen inspireren om minder eten te verspillen.

Ingredienten

4
Personen

  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 800 g in blokjes gesneden restjes kaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten
  1. Schenk 300 ml droge witte wijn in een pan. Voeg een scheutje citroensap en een teentje fijn gehakte knoflook toe en breng het geheel aan de kook op laag vuur.
  2. Wanneer het geheel kookt zet je het vuur nog lager en voeg je een eetlepel bloem toe aan de wijn. Roer het geheel goed door en laat het zo’n 2 minuten garen.
  3. Voeg beetje bij beetje 800 g in stukjes gesneden kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje nootmuskaat. Laat niet koken.
  4. Serveer de kaasfondue meteen en houd de pan warm op een warmhoudplaat.

Tip:
Bodem van de pan bereikt? Breek er een eitje in. Zo maak je een heerlijk kazig roereitje met de restjes van je restjes.

ONTDEK HIER WAT JE NOG MEER KUNT MAKEN MET RESTJES VAN DE FEESTDAGEN

Geef je waardering

fondue