De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasfondue van restjes kaas

Heb je aan het einde van het kerstdiner toch minder ruimte voor het kaasplankje dan je dacht? Geen paniek! Met dit recept geef je je overgebleven kaas in een handomdraai een overheerlijk tweede leven.

10 min voorbereidingstijd
fondue

Een recept van

Heb je aan het einde van het kerstdiner toch minder ruimte voor het kaasplankje dan je dacht? Geen paniek! Met dit recept geef je je overgebleven kaas in een handomdraai een overheerlijk tweede leven.

Bereidingswijze

  1. Schenk 300 ml droge witte wijn in een pan. Voeg een scheutje citroensap en een teentje fijn gehakte knoflook toe en breng het geheel aan de kook op laag vuur.
  2. Wanneer het geheel kookt zet je het vuur nog lager en voeg je een eetlepel bloem toe aan de wijn. Roer het geheel goed door en laat het zo’n 2 minuten garen.
  3. Voeg beetje bij beetje 800 g in stukjes gesneden kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje nootmuskaat. Laat niet koken.
  4. Serveer de kaasfondue meteen en houd de pan warm op een warmhoudplaat.

Tip:
Bodem van de pan bereikt? Breek er een eitje in. Zo maak je een heerlijk kazig roereitje met de restjes van je restjes.

Meer weten over kaasfondue? 
Dit zijn de lekkerste gerechten voor bij de kaasfondue
Met deze tips maak je de állerbeste kaasfondue ooit!

ONTDEK HIER WAT JE NOG MEER KUNT MAKEN MET RESTJES VAN DE FEESTDAGEN

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker