- Schenk 300 ml droge witte wijn in een pan. Voeg een scheutje citroensap en een teentje fijn gehakte knoflook toe en breng het geheel aan de kook op laag vuur.
- Wanneer het geheel kookt zet je het vuur nog lager en voeg je een eetlepel bloem toe aan de wijn. Roer het geheel goed door en laat het zo’n 2 minuten garen.
- Voeg beetje bij beetje 800 g in stukjes gesneden kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje nootmuskaat. Laat niet koken.
- Serveer de kaasfondue meteen en houd de pan warm op een warmhoudplaat.
Tip:
Bodem van de pan bereikt? Breek er een eitje in. Zo maak je een heerlijk kazig roereitje met de restjes van je restjes.
Meer weten over kaasfondue?
> Dit zijn de lekkerste gerechten voor bij de kaasfondue
> Met deze tips maak je de állerbeste kaasfondue ooit!
ONTDEK HIER WAT JE NOG MEER KUNT MAKEN MET RESTJES VAN DE FEESTDAGEN
0 reacties