Heeft Sinterklaas je overspoeld met chocoladeletters dit jaar? Had je aan het einde van het kerstdiner toch minder ruimte voor het kaasplankje dan je dacht? Waren 30 oliebollen toch net iets te veel voor 5 mensen? Geen paniek! Samen met Too Good To Go hebben we acht recepten samengesteld waarmee je deze feestdagenrestjes in een handomdraai een overheerlijk tweede leven geeft.
Zo maak je met restjes van de feestdagen gloednieuwe recepten

Too Good To Go
Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat meer dan 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Via hun app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Maar ook hopen ze dat ze met hun simpele tips jou kunnen inspireren om minder eten te verspillen.

Voedselverspilling
Voedselverspilling is een groot probleem. Wereldwijd gaan elke dag tonnen eetbaar voedsel verloren. Het meeste wordt verspild in de detailhandel of simpelweg bij jou thuis. De oplossing voor dit probleem zijn je restjes niet weggooien maar juist nieuw leven inblazen. Bijvoorbeeld door er nieuwe recepten van te maken. Kijk in je (koel)kast en ga - op een hele makkelijke én leuke manier - voedselverspilling tegen. Zo maak je op een simpele manier een groot verschil.
Chocolademelk van chocoladeletters
De lekkerste warme chocolademelk maak je natuurlijk met échte chocolade! En wat is er beter dan hier de overgebleven chocoladeletters voor te gebruiken die je van Sinterklaas hebt gekregen?
Tip:
Werkt ook goed met left-over kerstkransjes!
Kaasfondue van restjes kaas
Supermakkelijk comfort food dat je zo op tafel zet. Perfect voor als je even geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan na die (uitgebreide) kerstdiners.
Oliebollen-wentelteefjes
Een stapel oliebollen over van Oud en Nieuw, maar geen zin in een toch wel klef geworden bal? Blaas je oliebollen nieuw leven in door er deze heerlijke wentelteefjes mee te maken! Een beter kater-ontbijt bestaat er bijna niet.
Left-over appelcrumble
Heb je nog strooigoed, speculaas of ander lekkers over van sinterklaas? Maak dan deze heerlijke crumble. Zo ben je binnen een mum van tijd van je kruidnoten af.
Left-over soep van geroosterde groenten
Heb jij nog restjes over van de feestdagen? Dan is deze leftoversoep van geroosterde groenten perfect voor jou. Met de restjes maak je een heerlijke soep. Je kan hem ook helemaal vers maken.
Fritata
Dit Italiaanse gerecht is ideaal om je restjes groenten, aardappels en vlees op te maken. Het is makkelijk en supersnel. Nog een voordeel: Je kan gemakkelijk variëren met de soort groenten.
Chocoladeletterbrownies
Deze heerlijke brownies maak je gewoon met de restjes chocolade(letters) uit de voorraadkast.
Pain perdu
Heb je stokbrood over? Maak dan deze zoete versnapering. De Pain Perdu is simpel, lekker en een echte traktatie voor iedereen en jezelf. Kortom, een echte aanrader.
Ook interessant
- 7x snelle courgette-recepten
- Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
- BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
- 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
- Etentje op de planning? 6x recept-tips
- 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
- Hoe open je een oester?
- Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
- Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
- Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
- Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
- Miljuschka's culinaire hotspots
- Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
- Deze snacks passen perfect bij kombucha
- Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
- Omelet maken: zo doe je dat
- Tip! 4x originele multicooker-recepten
- Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
- 4x comfort food uit de multicooker
- Hoe bak je een zalm?