Heeft Sinterklaas je overspoeld met chocoladeletters dit jaar of kom je om in de kerstkransjes? Geen paniek! Met dit recept geef je ze in een handomdraai een overheerlijk tweede leven.

TGTG_Logo_3

Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat meer dan 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Via hun app verbindt Too Good To Go winkels overgebleven producten aan consumenten. Maar ook voor thuis in de keuken hopen zij jou te inspireren om met je restjes aan de slag te gaan.

Ingredienten

4
Personen

  • 220 g chocolade (hoe puurder hoe meer smaak en minder suiker je nodig hebt)
  • 1 liter plantaardige melk
  • 1 tl suiker
  • snufje zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten
  1. Warm de melk op in een pannetje.
  2. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe.
  3. Voeg 1 schepje suiker toe.
  4. Wacht tot de chocolade gesmolten is en roer af en toe door.
  5.  Giet in een mok en maak af met toppings bijvoorbeeld spekjes of chocoladeschaafsel.

Tip: 
Kruidnoten of koekkransjes over? Gebruik die als topping op je slagroom om je mok chocolademelk extra feestelijk te maken.

ONTDEK HIER WAT JE NOG MEER KUNT MAKEN MET RESTJES VAN DE FEESTDAGEN

Geef je waardering

chocolademelk