De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pain perdu

Het klinkt misschien gek, maar deze pain perdu wordt gemaakt van Frans stokbrood dat minstens een dag oud is! Dus het perfecte recept als je nog wat stokbrood over hebt.

20 min voorbereidingstijd
160 min kooktijd
Pain perdu

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Pasen met een lekkere brunch is natuurlijk niet compleet zonder een zoete versnapering. Deze pain perdu is simpel, lekker en een echte traktatie voor iedereen en jezelf."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd het stokbrood in plakjes van ca. 3 cm dikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom met een garde de eieren, melk, slagroom, suiker, zout, kaneelpoeder en het vanillemerg. Schenk het mengsel in ovenschaal. 

  2. Leg de plakjes stokbrood in het melkmengsel en draai ze na 5 minuten om. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Laat het brood minstens 2 uur, maar liever één hele nacht intrekken. 

  3. Meng voor de kaneelsuiker de suiker met de kaneelpoeder.  

  4. Verwarm de boter in een koekenpan. Bak de broodjes 2 minuten aan elke kant. Wentel ze na het bakken in de kaneelsuiker. Serveer de Pain perdu warm. 

    In dit recept gebruik je geklaarde boter omdat het minder spat en minder snel verbrand.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker