Pasen zonder een lekkere brunch is natuurlijk niet compleet zonder een zoete versnapering.Daarom dat wij voor jullie het ultieme recept hebben. De Pain Perdu is simpel, lekker en een echte traktatie voor iedereen en jezelf. Kortom, een echte aanrader.

Rudolph van Veen

Ingredienten

5
Personen

Ingrediënten

  • 1 Frans stokbrood, minstens een dag oud
  • 4 eieren
  • 450 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • (zee)zout
  • 1 gedroogd vanillestokje
  • kaneelpoeder
  • 50 g geklaarde boter

Kaneelsuiker

  • 100 g suiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Extra nodig

  • grote ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Stap 1: 
Snijd het stokbrood in plakjes van ca. 3 cm dikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom met een garde de eieren, melk, slagroom, suiker, zout, kaneelpoeder en het vanillemerg. Schenk het mengsel in ovenschaal. 
 

Stap 2: 
Leg de plakjes stokbrood in het melkmengsel en draai ze na 5 minuten om. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Laat het brood minstens 2 uur, maar liever één hele nacht intrekken. 
 

Stap 3: 
Meng voor de kaneelsuiker de suiker met de kaneelpoeder.  
 

Stap 4: 
Verwarm de boter in een koekenpan. Bak de broodjes 2 minuten aan elke kant. Wentel ze na het bakken in de kaneelsuiker. Serveer de Pain perdu warm. 

 

Tip van Rudolph: 
In dit recept gebruik je geklaarde boter omdat het minder spat en minder snel verbrand.

 Hier lees je wat het is én hier hoe je het zelf kan maken

 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? > BEKIJK HIER DE RECEPTEN

 

Geef je waardering

28
Pain perdu
Pain perdu