De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasfondue met hollandse kazen

Op zoek naar inspiratie voor de feestdagen? Deze kaasfondue van Hollandse kazen is zeker een aanrader! Een ideaal gerecht voor Kerst of Oud en Nieuw.

45 min kooktijd
Kaasfondue met Hollandse kazen

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Rasp de beide kazen. Doe de geraspte kaas in een steelpannetje. Giet de witte wijn, room en melk erbij. Zet de pan op het vuur en blijf constant roeren met een garde, zodat de kaas niet aankoekt. Bind het met wat extra kaas of met een eetlepel allesbinder. Kook de kaasfondue in, zodat de wijn goed verdampt. Giet het kaasmengsel door een zeef in een schaal, zodat alle klontjes eruit zijn. Giet de gesmolten kaas in de fonduepan en zet deze op het waxinehoudertje.

Serveren

Serveer de kaasfondue met de weckpot met groenten en de focaccia.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker