Stap 1:
Ontdooi de doperwten en snijd de aardappelschijfjes in kleinere stukjes.
Stap 2:
Snijd de chorizo en de feta in kleine blokjes en pluk en snijd de blaadjes munt in reepjes.
Stap 3:
Meng de erwten, aardappel, chorizo, feta en de munt met elkaar en meng de eieren erdoor.
Stap 4:
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 5:
Verhit een beetje olie in de gourmetpannetjes en bak de frittata rondom bruin en gaar.
Frittata serveren
Omdat een frittata een gerecht is waarmee je de restjes kunt opmaken, kun je er eigenlijk van alles bij serveren. Van soep tot salade. Maar de frittata kun je ook als volwaardige maaltijd eten. Zeker als je ‘m met de lunch voorschotelt. Of zoals met dit frittata recept: zet ‘m in gezelschap van het gourmetten en je hebt een hele unieke maaltijd.
Frittata variaties
Frittata als onderdeel van het gourmetten is al een variatie op zich. Zet je de frittata liever in als stevige maaltijd, maak dan zeker de chinese koolfrittata met ansjovisdressing. Wil je je koelkast leeg eten met een frittata, dan is de recepten leftover frittata een winnaar op tafel. In geval van weinig tijd zet je binnen 15 minuten de snelle champignonfrittata op tafel.
Meld je aan en praat mee