De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade niçoise met gegrilde tonijn

Je kent 'm vast wel: de salade niçoise. Deze versie wordt afgetopt met een heerlijke vers gegrilde tonijn.

30 MIN
Salade niçoise met gegrilde tonijn

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Breng een steelpan met water en eieren aan de kook. Zet de wekker zodra het water kookt op 4 minuten en kook de eieren zacht.

2. Snijd de kern van de kropsla eruit en pluk de bladeren los. Snijd het groen van de radijs eraf en was samen met de de sla.

3. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs, olijven en krieltjes in plakjes. Pel de sjalot en snijd in dunne halve ringen.

4. Optioneel: Maak ondertussen de dressing. Pel en snipper een sjalot. Voeg samen met de mosterd, azijn en citroensap toe in een kom en klop tot een geheel. Voeg druppelsgewijs de olie toe terwijl je aan het kloppen bent en klop dit tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

5. Smeer de tonijnfilets in met olijfolie en grill deze in een hete grillpan. Grill totdat je grillstrepen ziet aan 1 zijde en de filets nog rauw is aan 1 kant.

6. Voeg de radijs, zwarte olijven, cherrytomaten en sjalot toe aan een kom en maak aan met een scheutje olijfolie, zout en peper.

7. Leg in een andere kom de sla en het radijsgroen en maak aan met de mosterdvinaigrette.

8. Leg de sla en de aangemaakte tomaatjes, olijven en radijs op een schaal. Maak af met de gekookte krieltjes en haricot verts.

9. Halveer de eitjes en leg die op de salade met de ansjovisfilets. Giet eventueel een beetje van de ansjovisolie over de salade.

10.Snijd de tonijnfilets doormidden en serveer samen met de salade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Ook lekker