Kip voorbereiden
-
Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van 180 ºC.
-
Bestrooi de kip met peper en zout aan beide zijden en zet in de koelkast.
Sushi-rijstkoekjes voorbereiden
-
Steek cirkels uit de koolbladeren en zet een kom met ijskoud water klaar. Breng het water met wat zout in een pan aan de kook en blancheer de koolbladeren ca. 3 minuten en dompel daarna in ijswater.
-
Kook dan in het hetzelfde kookwater de sushirijst in circa 10 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met een scheut sushi-azijn. Doe het deksel op de pan en zet apart.
Teriyakisaus
-
Snijd de gember en knoflook in dunne plakjes. Snijd de rode peper in ringen. Snijd de lente-ui in ringen. Rooster, in een skillet, de sesamzaadjes goudbruin. Zet apart.
-
Verwarm wat neutrale olie in een skillet en bak hierin de gember, knoflook en de helft van de rode peper. Voeg er dan de sojasaus, mirin, sake en bruine suiker aan toe en laat al roerend wat inkoken tot je ⅔ deel over hebt.
-
Zeef de saus en bind met een papje van wat maizena. Roer er 2 el sesamzaadjes door en zet apart.
Kip grillen
-
Gril de kippendijen eerst aan de huidkant op een plancha tot deze krokant is. Draai dan om en gril aan de andere zijde tot de kip mooi goudbruin en gaar is.
Sushi-rijstkoekjes maken
-
Vorm koekjes van de sushi-rijst.
-
Verhit wat sesamolie op de plancha en gril hierop de sushi-rijstkoekjes. Druppel wat sojasaus over de niet-gegrilde kant van de sushi-rijstkoekjes.
-
Gril ondertussen op de plancha de paddenstoelen en zet apart. Druppel wat sojasaus over de niet gegrilde kant van de sushi-koekjes.
-
Verwarm de koolbladeren even op de plancha en besprenkel met wat azijn en zwarte peper.
Serveren kip teriyaki
-
Leg een koolblad op een bord met 1 of 2 gegrilde sushi-rijstkoekjes erop.
-
Lak de gegrilde kippendijen met de teriyakisaus. Snijd in repen en bovenop de koekjes.
-
Leg de paddenstoelen eromheen en garneer met wat extra rode peper en lente-ui en sesamzaadjes.
0 reacties