De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscous-salade recept

Met dit supermakkelijke recept van Jet maak je een heerlijke zelfgemaakte couscous salade met feta. 

20 min kooktijd
couscous salade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze makkelijke couscous-salade zet je binnen een handomdraai op tafel. Mijn gezonde couscous salade maak ik met cherrytomaten, feta en natuurlijk couscous. En zo maak ik een lekkere couscous-salade."

Bereidingswijze

Couscous-salade maken

  1. Doe de couscous en de halve citroen een glazen schaal. Giet kokend water over de couscous zodat het ongeveer een vingertop onder water staat. Dek af met plasticfolie en zet opzij. 

  2. Snijd de tomaten door de helft, de komkommer in kleine blokjes en bosui in dunne ringetjes. Pluk de blaadjes van de munt.

  3. Haal de citroen uit de couscous en knijp het sap eruit. Stort de couscous op een grote schaal en voeg de olijfolie toe. Meng door en breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng de bosui, komkommer, snoeptomaten door de couscous. Brokkel de feta erover. Garneer met de blaadjes munt. 

Hoe maak je couscous-salade?

"Bij het maken van een couscous-salade begin je met het wellen van de couscous. Mijn tip is zoveel water toevoegen dat het net een vingertop onderstaat. Ondertussen heb je meer dan genoeg tijd om de groente te snijden. Daarna is het slechts een kwestie van mengen."

couscous

Hoe lang kun je couscous bewaren?

"Couscous-salade kan je door de verse ingrediënten beter meteen opeten of anders de dag erna. Gewelde couscous kan je 2 dagen bewaren in de koelkast of 4 maanden in de vriezer."

aspergesoep bewaren vriezer

Wat is lekker in couscous-salade?

"Voor dit recept ben ik gegaan voor komkommer, cherrytomaten, munt en feta. Maar er zijn ook heel veel andere variaties van couscous-salade mogelijk. Vervang de feta voor kip of gegrilde halloumi. Persoonlijk vind ik granaatappelpitjes ook een lekkere frisse topping."

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker